Redovni seminar za sudije sa Jedinstvene liste, kao i kontrolore suđenja na Telekom 1.CFL i Drugoj ligi, održaće se od 7. do 10. februara u hotelu ,,Voco“ u Podgorici.

Tokom kontrolnog dijela seminara sudije i sudije pomoćnici će proći testove fizičke pripremljenosti i testove poznavanja Pravila fudbalske igre. Edukativni dio seminara biće posvećen prezentaciji najnovijih UEFA materijala, analizi sistema igre timova koji se takmiče u Telekom 1. CFL kao analizi jesenjeg dijela sezone.

Sudije i sudije pomoćnici sa Jednistvene liste tokom redovnog seminara proći će i kroz praktične vježbe, dok će poseban dio seminara biti posvećen analizi fitnes parametara i prevenciji povreda kod sudija.

Gost predavač na seminaru biće Radoš Savović, košarkaški sudija koji dijeli pravdu na utakmicama ABA lige, koji će obraditi temu psihološke pripreme za utakmicu.

Nakon Jedinstvene liste održaće se i seminar za sudije i sudije pomoćnike sa Razvojne liste sudija, koji će u hotelu „Voco“ raditi od 10. do 12. februara.