Poraz od Belgije u posljednjem kolu grupe B...

Futsal reprezentacija Crne Gore porazom od Belgije završila je nastup u grupi B preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Domaćin turnira slavio je sa 5:1, što je našu reprezentaciju ostavilo na trećoj poziciji, sa tri boda iz tri meča. To je, međutim, dovoljno za plasman među pet najboljih trećeplasiranih ekipa, što donosi učešće u baražu za narednu rundu kvalifikacija.

- Utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo bili bolji, imali i vođstvo, da bi u nastavku domaćin zaigrao bolje i zasluženo pobijedio, istakao je selektor Sveto Ljesar.

Crna Gora je povela golom Vuletića, ali je Belgija ulogu favorita opravdala zahvaljujući golovima Raua, Adnana, Rede i dvostrukog strijelca Pinjeira.

 

 

Belgija – Crna Gora 5:1

 

 

Dvorana ,,Flanderen Herentals“, Herentals.

Sudije: Danijel Matković (Švajcarska), Jakob van Dajk (Holandija), Trajan Enčev (Bugarska).

Strijelci
0:1 – Vuletić 3', 1:1 – Rau 24', 2:1 – Adnan 25', 3:1 – Pinjeiro 30', 4:1 – Reda 32', 5:1 – Pinjeiro 37'

Žuti kartoni
Idrisi, Delijan, Etalaki – Belgija
Ilija Mugoša, Perošević – Crna Gora

Belgija: Mustafa Idrisi, Omar Rau, Dabi Reda, Ibrahim Adnan, Leo. Igrali su još: Pjetro Beneti, Abdelhakim Sabati, Kenet Vanderhejden, Stiven Dilijan, Diniz Pinjeiro, Marvin Gislandi, Abdelhalim Etalaki, Sulejman Uadi, Rafael Tešeira.
Selektor: Karim Bahar.

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Marko Spasojević, Ilija Mugoša, Eldin Ćorović, Luka Vuletić. Igrali su još: Milun Sekulić, Borislav Ćirković, Ivan Mugoša, Petar Perošević, Aleksandar Obradović, Nikola Vidaković, Nikola Minić, Kosta Vuković, Aleksa Bečanović.
Selektor: Sveto Ljesar.