Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević uputio je Vaterpolo savezu čestitku povodom osvojene bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. 

U čestitci predsjednika Savićevića, upućenoj predjsedniku VSCG Dejanu Bajiću stoji:

"U ime Fudbalskog saveza i svoje lično ime želim da Vama, rukovodstvu Saveza, igračima i stručnom štabu vaterpolo reprezentacije Crne Gore čestitam osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu!

Sjajnim igrama tokom cijelog prvenstva i pobjedom u posljednjem meču, protiv izuzetnog rivala kakav je selekcija Hrvatske, vratili ste naš vateprolo na mjesto koje mu pripada – među sam evropski i svjetski vrh, na pobjedničko postolje Evropskog prvenstva.

Mečevi naših fantastičnih vaterpolista praćeni su sa velikom pažnjom, svaki pogodak Ivovića, Brguljana i drugova ili odbrana Lazovića punili su srca naših navijača, dok je svaka pobjeda i preskočeni stepenik na putu ka medalji unosila radost u naše domove.

Uslovi u kojima se igra vaterpolo u našoj zemlji, kao i izuzetno mala baza igrača u poređenju sa protivnicima koje su izabranici Vladimira Gojkovića savladali na šampionatu, čine ovaj uspjeh još većim i značajnijim. Vrijedan i odgovoran rad, posvećenost, požrtvovanje i ljubav prema domovini, uz neosporan talenat koji posjeduju naši igrači, donijeli su ovaj veliki uspjeh našim „ajkulama“.

Siguran sam da će u omplimpijskoj godini naši vaterpolisti imati znanja i snage da još jednom medaljom, sa najvećeg planetarnog takmičenja, obraduju sve nas koji ih pratimo i istinski podržavamo!"