Odluka o tituli jesenjeg šampiona Crne Gore odložena je za nedjelju dana - Budućnost i Rudar odigrali su derbi za zaborav i bez golova, pa u poljednje kolo u 2009. godini ulaze izjednačeni na vrhu tabele. Na čelu je ostala Budućnost zahvaljujući boljoj gol-razlici. Mogren je nakon četiri kola posta napokon uspio da upiše pobjedu, dok su serije sjajnih rezultata nastavili Grbalj i Mornar.

Budućnost - Rudar 0:0
Derbi u Podgorici završen je bez golova što je mnogo više odgovaralo domaćoj ekipi koja je sačuvala prvo mjesto na tabeli kolo prije kraja jesenjeg dijela šampionata.
Rudar je u Podgorici pokazao mnogo bolju igru od protivnika, dok je Budućnost samo u uvodnim minutima drugog poluvremena, nakon ulaska Vukčevića i Delića, bila opasna po gol protivnika. Gosti, s druge strane, nisu forsirali u drugom poluvremenu pa su bez problema sačuvali svoju mrežu i odložili odluku o jesenjem šampionu do posljednjeg kola.

Kom - Mogren 0:2

Aktuelni šampion nije oduševio na Zlatici, ali je i pored toga uspio da prekine seriju od četiri meča bez pobjede. Mogren je poveo u 20. minutu preko Vujovića koji je sa dva koraka ugurao u mrežu loptu nakon pokušaja Janičića, da bi tačku na meč stavio crnogorski reprezentativac Gluščević, na dodavanje Grbića.

Dečić - Grbalj 1:3

Grbalj je još jednom potvrdio sjajnu formu - tim iz Radanovića savladao je Dečić u Tuzima i stigao do četvrte pobjede na posljednjih pet utakmica. Pobjedu gostiju najavio je Popović u 17. minutu, nakon čega je prvi strijelac lige Bošković sa dva gola ovjerio pobjedu svog tima. Počasni pogodak za domaćina postigao je Lekić, pet minuta prije kraja utakmice.

Petrovac - Zeta 0:1

Ni promjena trenera nije pomogla fudbalerima Petrovca da prekinu seriju poraza. Doduše tim Minje Prelevića je poklekao tek u trećem minutu sudijske nadoknade kada je štoper Zete Petrović donio tri velika boda timu iz Golubovaca. Petrovcu, prošlogodišnjem pobjedniku Kupa Crne Gore, ovo je šesti uzastopni poraz koji ih je bacio na pretposljednje mjesto na tabeli.

Berane - Mornar 1:2

Mornar se definitivno "probudio" - Barani su zahvaljujući pobjedi u Beranama sakupili sedam bodova u posljednja tri kola što im je bilo dovoljno da se odlijepe sa dna tabele i iza sebe ostave Kom i Petrovac. Gosti su poveli već u drugom minutu preko Đalca, ali je Berane uspjelo da uzvrati preko Ćulafića. Hrabra igra gostiju isplatila se u 71. minutu kada je Mirković postigao, pokazalo se, odlučujući pogodak. Berane je meč završilo sa deset igrača, pošto je isključenje zaradio Lutovac.

Sutjeska - Lovćen 1:1

Kraj Bistrice je viđena sjajna fudbalska predstava koja je završena podjelom bodova. Lovćen je vodio od 48. minuta golom Radunovića, ali sa igračem manje (isključen Adrović) nije uspio da odoli pod naletima Sutjeske. Pritisak Nikšićana se isplatio u 80. minutu kada je Međedović sa bijele tačke postigao gol za izjednačenje.

Rezultati
Berane - Mornar 1:2
0:1 - Đalac 2'
1:1 - Ćulafić 11'
1:2 - Mirković 71'

Dečić - Grbalj 1:3
0:1 - Popović 17'
0:2 - Bošković 52'
0:3 - Bošković 55'
1:3 - Lekić 85'
Sutjeska - Lovćen 1:1
0:1 - Radunović 48'
1:1 - Međedović 80' (p)


Petrovac - Zeta 0:1
0:1 - Petrović 90'



Kom - Mogren 0:2
0:1 - Vujović 20'
0:2 - Gluščević 63'
Budućnost Rudar 0:0