Kadetska reprezentacija Crne Gore nalazi se na pripremama u Međugorju...

Selektor U-17 reprezentacije Crne Gore Slobodan Drašković zadovoljan je do sada urađenim na pripremema u Međugorju.

,,Sokoli“ u mjestu na jugozapadu Bosne i Hercegovine od 17. januara odrađuju prvi ciklus priprema za nastup na turniru elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji će se održati u martu.

- Dosadašnji dio priprema protekao je onako kako smo planirali. Zadovoljan sam urađenim, a posebno smo zadovoljni uslovima za rad koje imamo ovdje u Međugorju. Tereni, smještaj i hrana su na visokom nivou i to nam mnogo znači u procesu priprema, a poslužile su nas i vremenske prilike, tako da imamo sve uslove za kvalitetne pripreme. Igrači su prihvatili određeni način rada, čini mi se da se po prvi put susrijeću sa ovakvim pripremema i težim opterećenjem, ali sve to odrađuju korektno. Imamo jutarnje treninge sa loptom, dok se popodne radi na snazi i kondiciji. Rad u teretani ćemo uključiti u narednih par dana, objašnjava Drašković.

Tokom priprema u Međugorju, kadeti će odigrati jedan prijateljski meč, sa vršnjacima iz Zrinjskog. Ta utakmica igra se 26. januara u Mostaru.

- Na toj utakmici ćemo pružiti veću minutažu igračima koji su prvi put u reprezentaciji, kao i onima koji su prošle godine igrali manje. Cilj nam je da vidimo u kakvoj su formi i koliko u ovom momentu mogu da pruže. Naravno, i ostali će dobiti šansu, ali je utakmica prevashodno zakazana zbog igrača koji su ranije imali manju minutažu, istakao je Drašković.

Stručnji štab uporedo radi i na skautiranju protivnika u elitnoj rundi, Italije, Poljske i Velsa.

- Prikupili smo dosta materijala o našim protivnicima u elitnoj rundi. Baš juče smo radili analizu utakmica Italije, kako bismo igrače što bolje upoznali sa njihovim načinom rada, odnosno njihovim kvalitetima i manama. Ali, to je tek početak upoznavanja sa Italijom, Poljskom i Velsom, o njima će više biti priče kako se turnir bude približavao, rekao je selektor.

,,Sokoli“ će na pripremama u Međugorju boraviti do 31. januara.