Žrijeb kvalifikacionih grupa za Elitnu rundu kvalifkacija za U-19 prvenstvo Evrope, kao i žrijeb grupa za naredni ciklus kvalifkacija za mladje omladince i kadete održaće se sedmog i osmog decembra u Nionu.



Naš fudbalski savez na žrijebanju u sjedištu UEFA predstavljaće selektor omladinske reprepzentacije Miodrag Radulović i Žarko Vukčević. U Nionu će biti određene grupe, zemlje domaćini turnira kao i datumi odigravanja kvalifikacionih mečeva.

Žrijeb kvalifikacionih grupa za mlađe omladince i kadete održaće se sedmog decembra, dok će imena protivnika našoj omladinskoj selekciji u Elitnoj rundi biti poznati osmog decembra.

Slektor Radulović uoiči žrijeba istakao je da u Elitnoj rundi nema lakih protivnika i da je čas biti među velikanima evropskog fudbala.

- Plasman u Eliutnu rundu, u kojoj su sve sami velikani evropskog fudbala, za nas je velika čast. Našli smo se rame uz rame sa najjačim evropskim selekcijama, kakve su Engleska, Portugal i Italija. Svi reprezentacije koje će nastupiti u Elitnoj rundi su izuzetno jake, pa nam nakon što saznamo imena protivnika, ostaje da se što bolje pripremimo za nastup u eliti, rekao je Radulović.