Deveta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021 održana je danas u Kući fudbala u Podgorici.

Izvršni odbor prihvatio je izvještaje Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjem dijelu nacionalnih takmiečenja.

Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su prihvatili predlog kalendara za proljećni dio sezone 2019/20. Takmčenje u Telekom 1. CFL nastavlja se 18. februara, dok je nastavak Druge lige zakazan za 1. mart naredne godine. Kompletan kalendar proljećnog dijela sezone možete pogledati OVDJE.

Odlukom Izvršnog odbora produžena je saradnja sa Miloradom Pekovićem, Slobodanom Draškovićem, Goranom Perišićem, Mirkom Marićem i Svetom Ljesarom koji će svoje funkcije obavljati do kraja naredne godine.

Izvršni odbor usvojio je izvještaj o aktivnostima Kancelarije za razvoj omladinskog fudbala uz ocjenu da su napravljeni određeni pomaci u radu sa mlađim kategorijama crnogorskih klubova kroz dosadašnju fazu programa. Takođe, usvojen je izvještaj o radu Centra za edukaciju trenera FSCG i preldog Izmjena i dopuna pravilnika o licenciranju klubova za UEFA takmičenja.