Treneri i kapiteni klubova Telekom 1. CFL odabrali najbolje pojedince u fudbalskoj 2019. godini... 

Napadač Inčon junajteda i naše najbolje selekcije Stefan Mugoša proglašen je za najboljeg igrača Crne Gore u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza. Mugoša je od trenera i kapitena klubova Telekom 1. CFL dobio 63 glasa i prvi put u karijeri proglašen je za najboljeg igrača naše zemlje na svečanoj ceremoniji koja je danas održana u hotelu „Hilton”. 

U konkurenciji igrača koji nastupaju u Telekom 1. CFL najviše glasova dobio je Marko Ćetković, ofanzivni vezista Sutjeske. Kapiteni i treneri prvoligaških klubova nagradili dodijelili su mu 49 bodova, dok je drugoplasirani Draško Božović imao 43 boda a treeplasirani Branislav Janković 39.

Trofej namijenjen najuspješnijem treneru pripao je Nikoli Rakojeviću koji je pretodne sezone osvojio šampionsku titulu sa ekipom Sutjeske i koji je polovinu tekuće sezone sa ekipom iz Nikšića završio na drugom mjestu tabele Telekom 1. CFL.

Komisija za omladinski fudbal FSCG za najperspektivnije igrače naše zemlje proglasila je defanzivca i kapitena Budućnosti Stefana Milića, napadača Zete Ivana Vukćevića i vezistu Iskre Milana Vukotića.

Nagrada namijenjena najboljem igraču Futsala pripala je Iliji Mugoši koji sa velikim uspjehom brani boje KMF Titograd i reprezentacije Crne Gore. Mugoša je po drugi put u karijeri proglašen za najboljeg igrača Futsala u Crnoj Gori. 

Trofej namijenjen najboljem igraču Crne Gore tokom prethodnih godina osvajali su Mirko Vučinić (sedam), Stevan Jovetić (dva), Stefan Savić (tri) i Marko Baša (jedan). 

Kompletne rezultata glasanja možete pogledati OVDJE.