Centar za edukaciju trenera FSCG realizovao je, u periodu od 14. do 22. decembra, obiman i sadržajan program edukacije za kandidate na  UEFA ,,Pro“ licenci (IV semestar), kao i program za produženje UEFA licenci ,,B“, ,,A“ i ,,Pro“.

Posebno interesantna izlaganja imali su gostujući predavači Peter Šrajner iz Njemačke i Žorž Kastelo iz Portugala.

Šrajner je održao elektronsku prezentaciju ,,Sport graphic programa“, kao i specifičnu prezentaciju individualnog treninga za napadače sa akcentom na razvoj brzine i preciznosti.

Kastelo govorio je na temu ,,Periodizacija rada u seniorskom fudbalu“, uz elaboraciju teme ,,Metode rada tehnika-taktika-kondicija“. Kastelo je predavač u Fudbalskom savezu Portugala i bivši trener Benfike, kao i predavač po pozivu u velikom broju zemalja svijeta.

Milan Đuričić, predavač iz Centra za edukaciju trenera FS Srbije, aktuelni trener u stručnom štabu FK Partizan iz Beograda, obratio se na temu ,,Pozicioni napad i negativna tranzicija“, ali je i u interakciji sa učesnicima govorio o karakteristikama sistema 1-4-2-3-1.

Direktor Centra za edukaciju trenera FSCG dr Niko Raičković iskazao je zadovoljstvo cjelokupnom realizacijom seminara, posebno sa aspekta dolaska i obraćanja stranih referentnih predavača, što predstavlja još jedan kvalitet, prije svega u smislu dostupnosti validnih informacija crnogorskim trenerima, a koje se tiču novih tehnologija i trendova u vrhunskom fudbalu.

Za realizaciju kompleksnog i sadržajnog programa bili su zaduženi stalni domaći predavači dr Niko Raičković, Boris Ljutica, dr Kosta Goranović, prof Radoje Novović, dr Predrag Maraš, zatim selektori Mirko Marić, Goran Perišić, Slobodan Drašković, Milorad Peković, kao i stručni štab selekcije U-21.

Teorijski dio semestra i seminara je odrađen u hotelu ,,Palma“ u Tivtu, dok je praktični dio odrađen sa omladincima FK Grbalj na stadionu tog prvoligaša.