Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević primio je danas na svečanoj Skupštini Glavnog grada, održanoj povodom Dana oslobođenja Podgorice, nagradu „19. decembar“. Savićeviću je nagrada uručena za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu i afirmaciji sporta.

Osim predsjednika FSCG, nagradu „19. decembar“ za 2019. godinu dobili su kompanija „Bemax“ i Darko Vujošević, koji je posthumno nagrađen za nesvakidašnji herojski čin – žrtvovanje svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.

Savićević ističe da je izuzetno počastvovan što je nagrađen od strane svog rodnog grada. 

- Velika mi je čast što sam od svog rodnog grada dobio nagradu „19. decembar“. Ovu nagradu doživlajvam kao priznanje za sve napore koje sam uložio u promociju svog grada i svoje države tokom igračke karijere, ali i kao priznanje za sve što Fudbalski savez Crne Gore radi tokom posljednjih godina sa ciljem unaprijeđenja fudbalske infrastrukture u našem glavnom gradu i cijeloj Crnoj Gori. Podgorica je oduvijek bila grad sporta, grad u kojem se afirmisao veliki broj izutenih fudbalera, košarkaša, rukometaša, odbojkaša, boksera, karatista... Vjerujem da će i u budućnosti Podgorica biti grad u kojem će se rađati i rasti veliki sportisti i šampioni, rekao je predsjednik Savićević.

Novčani dio nagrade Dejan Savićević donirao je JU „Komanski most“ iz Podgorice.