Jesenji dio sezone završiće se 15. decembra...

Fudbaleri Sutjeske remizirali su na gostovanju OFK Titogradu rezultatom 1:1, što je Budućnost iskoristila da trijumfom nad Rudarom od 2:0 prednost na tabeli poveća na pet bodova, uz utakmicu manje.

Titograd je, u derbiju 19. kola Telekom 1.CFL, pred svojim navijačima poveo u 28. minutu, kada je mrežu gostiju zatresao Marko Miličković. Tu prednost održavali su do 77. minuta i prelijepog gola Stefana Nikolića za konačnih 1:1.

Posljednji meč današnjeg programa riješen je u finišu - Rudar je dugo bio u egalu na Gradskom stadionu u Podgorici, ali su bodove Budućnosti donijeli Petar Grbrić i Mihailo Perović golovima u 76, odnosno četvrtom minutu sudijske nadoknade. Podgoričani imaju meč manje od Sutjeske, a zaostalu utakmicu 15. kola, protiv Grblja u gostima, odigraće 15. decembra.

Pretedenti na plasman u Evropu, Iskra i Zeta, poraženi su ovoj rundi. Iskra je bila nemoćna na gostovanju Grblju, koji je slavio sa 3:1. Boban Đorđević, Aleksandar Macanović i Dejan Račić donijeli su veliku prednost svom timu, dok je Ivan Vuković na drugoj strani samo ublažio poraz.

Zeta je minimalno poražena na gostovanju Komu, kojem je tri boda obezbijedio Žarko Popović pogotkom u 52. minutu.

U duelu Petrovca i Podgorice nije bilo pobjednika - 1:1. Gosti su poveli u 10. minutu preko Anđelka Jovanovića, da bi dvadesetak minuta kasnije poravnao Boris Kopitović.

Na kraju jesenjeg dijela sezone u Telekom 1.CFL, vodeći na listi strijelaca je Boban Đorđević iz Grblja sa devet golova, jedan manje postigao je napadač Petrovca Kopitović, dok je na trećem mjestu sa sedam golova vezista Sutjeske Marko Ćetković.

Rezultati

Budućnost - Rudar 2:0
Grbić 76', Perović 90'+4

OFK Titograd - Sutjeska 1:1
Miličković 28' - Nikolić 77'

Kom - Zeta 1:0
Popović 52'

Petrovac - Podgorica 1:1
Kopitović 28' - Jovanović 10'

Grbalj - Iskra 3:1
Đorđević 11', Macanović 39', Račić 72' - Vuković 68'