Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama 15. kola T-Com prve crnogorske fudbalske lige, 16. kola Druge lige i prvim utakmicama četvrtfinala Kupa Crne Gore.

Komisija je našla za shodno da komentariše suđenje na sljedećim utakmicama:

T-Com 1.CFL

Mogren – Budućnost
Komisija je nakon odgledanog snimka donijela sljedeće zaključke:
- komisija je jednoglasna u ocjeni da je sudija Jovan Kaluđerović pogriješio kod situacije u 21. minutu kada nije dosudio kazneni udarac za domaći tim, nakon prekršaja golmana gostiju nad protivničkim igračem u svom kaznenom prostoru;
- sudija Kaluđerović je donio ispravnu odluku u 35. minutu;
- komisija je konstatovala da je drugi pomoćnik Dejan Pajović bio dobro postavljen kod situacije u 21. minutu, te da je iz tog razloga trebao signalizirati prekršaj sudiji utakmice, čime bi bila donijeta ispravna odluka.
Zbog navedenih propusta sudiji Kaluđeroviću i pomoćniku Pajoviću preinačavaju se ocjene kontrolora suđenja u ocjene nedovoljan - 6,9.

Lovćen – Petrovac
Komisija je konstatovala da je sudija Saša Rašović pogriješio kada u 75. minutu nije dosudio kazneni udarac za domaće nakon očiglednog prekršaja odbrambenog igrača gostiju unutar svog kaznenog prostora. Sudija Rašović je u 80. minutu dosudio kazneni udarac za domaće koji nije postojao, čime je uticao na konačan ishod meča.
Zbog navedenih propusta sudiji Rašoviću ocjena kontrolora suđenja preinačena je u ocjenu nedovoljan – 5,9.

Rudar – Berane
Komisija je zaključila da je sudija Mileta Šćepanović pogriješio kada u 60. minutu nije dosudio kazneni udarac za domaćina nakon prekršaja odbrambenog igrača gostiju nad protivnikom unutar svog kaznenog prostora.
Sudiji Šćepanoviću je smanjena ocjena kontrolora suđenja na ocjenu 7,9, jer je učinjena greška mogla imati uticaja na rezultat utakmice.

Druga liga

Zabjelo – Bratstvo
Drugi pomoćnik Filip Đukanović načinio je propust teže prirode u 42. minutu jer je dozvolio da gostujuća ekipa postigne pogodak iz nedozvoljene ofsajd pozicije čime je direktno uticao na konačan ishod utakmice.
Iz tog razloga, Šćepanović je od kontrolora suđenja ocijenjen sa ocjenom nedovoljan – 6,9, što je Komisija i potvrdila.

Kup Crne Gore

Petrovac – Bar
Neosnovana je primjedba predstavnika domaće ekipe koja se odnosi na detalj iz 24. minuta utakmice, odnosno nedosuđeni kazneni udarac za OFK „Petrovac“, pošto je igri rukom igrača gostiju u svom kaznenom prostoru prethodio očigledan prekršaj protivničkog igrača. Komisija je konstatovala da je sudija Ranko Spasojević donio ispravnu odluku i da je utakmicu sudio dobro.