Predsjednik i generalni sekretar FSCG, u društvu predsjednika Vlade Crne Gore, obišli FK „Iskra“ u Danilovgradu...

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, u društvu predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića i generalnog sekretara Momira Đurđevca, posjetio je danas FK „Iskra“ u Danilovgradu.

Rukovodioci FSCG i predsjednik Vlade, u pristustvu ministarke ekonomije Dragice Sekulić, gradonačelnice Danilovgrada Zorice Kovačević i predsjednika FK „Iskra“ Blađša Šaranovića, obišli su rekonstruisani glavni teren stadiona „Braće Velašević“ i novoizgrađeni pomoćni teren sa vještačkom podlogom.

Fudbalski savez Crne Gore finansirao je zamjenu busena i izgradnju sistema za navodnjavanje na terenu sa prirodnom podlogom, nabavku vještačke podloge za pomoćn teren, kao i izgradnju zapadne tribine stadiona, dok je lokalna samouprava otkupila zemljište neophodno za izgdanju pomoćnog terena.  

Ujedno, u sklopu najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji Saveza, na stadionu „Braće Velašević“ izgrađeni su reflektori pa će fudbaleri Iskre od početka proljećnog dijela sezone 2019/20 mečeve Telekom 1. CFL igrati i u večernjim terminima.

Fudbalski savez Crne Gore je za sve pomenute radove posvećene unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Danilovgradu do sada uložio 1.000.000 eura.