Prijateljski meč sa Bjelorusijom igra se sjutra od 18 časova…

,,Hrabri sokoli“ će ići na pobjedu u sjutrašnjem prijateljskom meču sa Bjelorusijom, poručio je selektor Faruk Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji.

- Moja uloga je da budem optimista, zbog čega sam došao ako kažem sve najgore. I sada kažem, kako bi bilo da sam rekao da ćemo da budemo peti. I sada tvrdim da ne vrijedimo da budemo peti. Mnogo toga se skupilo, hiljadu stvari, zašto je to tako. Ne treba da se crvenimo, jer pošteno radimo, dobro radimo, a ima li grešaka, naravno da ima. Ja sam sada kao otrovan, takav mi je karakter, odgovornost prihvatam sto posto, istakao je Hadžibegić, koji očekuje težak meč sa ekipom sa prostora nekadašnjeg Sovjetskog saveza.

- Fizički su odlično pripremljeni, igraju veoma dobro u defanzivi. Gledali smo ih protiv Njemačke, vidi se da se radi o ozbiljnoj ekipi. Očekuje nas teška utakmica, ali želimo pobjedu da na lijep način završimo ovu godinu. Protiv Bjelorusije ćemo pokušati da proširimo krug kandidata, da vidimo neke igrače koje ne znamo, dodao je iskusni stručnjak.

Defanzivac Marko Simić dobro poznaje narednog protivnika. Igrao u BATE-u iz Borisova, a zanimljivo je da je debi u dresu Crne Gore upisao upravo u duelu sa Bjelorusijom, u avgustu 2013. godine.

- Biće nam mnogo teško, ali mogla bi ta utakmica u Londonu da nam bude motiv da pokažemo da nismo za ,,bacanje“. Možda nam ova utakmica donese neki izlaz, neki korak za nove stvari. Daćemo sve od sebe da ovu godinu ipak završimo pobjedom, rekao je fudbaler uzbekistanskog Pahtakora.

Odbrana je, smatra Simić, najjači adut Bjelorusije.

- Prave dobar blok pozadi i nadam se da ćemo uspjeti da ga probijemo, kazao je Simić.

Duel na Gradskom stadionu u Podgorici sudiće Trastin Kan sa Malte. Asistiraće mu zemljaci Jirgen Spiteri i Kristofer Frankalanca, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Jovan Kaluđerović iz Crne Gore.