Derbi susret 15. kola T-Com 1. CFL u kom su snage odmjerili Mogren i Budućnost završen je bez pobjednika. U drugom susretu nedjeljnog programa fudbaleri Lovćena upisali su minimalnu pobjedu u duelu sa Petrovcem.

Sa ovojenim bodom u Budvi, ekipa Budućnosti izjednačila se sa Rudarom na liderskoj poziciji elitnog takmičenja.


Mogren – Budućnost 0:0

Fudbaleri Budućnosti nisu uspjeli da savladaju velikog rivala u derbiju kola i preskoče Rudar na vrhu tabele. Aktuelni šampion prekinuo je trijumfalnu seriji plavo-bijelih - izabranici Mihaila Ivanovića upisali su prvi ovosezonski remi, nakon devet uzastopnih pobjeda u šampionatu.

Bliži pobjedi bili su fudbaleri Mogrena, koji su stvorili više izgednih priika od domaćina. Najbliži pogotku bio je kapiten Budvana Vladimir Gluščević, koji je u35. minutu susreta ujesto mreže pogodio prečku gola gostiju.

Lovćen – Petrovac 1:0

U reprizi poslednjeg finala Kupa Crne Gore, ekipa Lovćena uspjela je da savlada Petrovac. Susret koji je u subotu odložen zbog teških vremenskih uslova na Cetinju, riješen je osam minuta prije kraja susreta, pogotkom Ivana Jablana sa bijele tačke.

Rudar – Berane 1:0

Fudbaleri Rudara uspjenšno su obavili zadatak koji je postavljen pred njih i napravili dobru uvertiru za derbi susret 15. kola u kom će snage odmjeriti Mogren i Budućnost. Pljevljaci su otpor Berana slomili u samom finišu susreta, pogotkom Veselina Bojića, pa će naredna 24 časa provesti na liderskoj poziciji.

Zeta – Kom 2:0

Fudbaleri Zete opravdali su ulogu favorita u duelu sa poslednjeplasiranom ekipom Koma i upisali novu trojku. Tim iz Golubovaca do šestog ovosezonskog trijumfa došao je u finišu prvog poluvremena, kada su u razmaku od tri minuta Korać i Knežević po jednom pogodili metu.

Mornar – Dečić 0:0

Pobjedom nad Sutjeskom u prethodnom kolu, fudbaleri Mornara pobjegli su sa dna tabele. U 15. kolu Barani nisu imali rješenja za odličnu igru ekipe Dečića u defanzivi, pa su se morali zadovoljiti osvajanjem samo jednog boda.

Grbalj – Sutjeska 0:0

Seriju dobrih rezultata ekipe Grblja prekinula je Sutjeska, koja se iz Radanovića vraća sa osvojenim bodom.

Rezultati:
Lovćen – Petrovac 1:0
1:0 – Jablan 82’ (p)

Mogren – Budućnost 0:0

Subota:
Rudar – Berane 1:0
1:0 – Bojić 87’

Zeta – Kom 2:0
1:0 – Korać 42’
2:0 – Knežević 44’

Grbalj – Sutjeska 0:0

Monrar – Dečić 0:0