Reprezentacija Crne Gore trenirala je večeras u Trening kampu FSCG i započela finalne pripreme za prijateljsku utakmicu sa Bjelorusijom.

Pola sata prije početka treninga selektor Faruk Hadžibegić, na brifingu sa predstavnicima medija, govorio je o posljednjem meču kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020 i prijateljskom duelu sa Bjelorusijom.

- Gledao sam snimak utakmice iz Londona i nevjerovatno je koliko individualnih grešaka smo napravili. Problem je u tome što nemamo dovoljno povjerenja u svoje mogućnosti, strah je ušao i to je jedan od odgovora. Naravno ima razloga i u razlici u kvalitetu između dvije ekipe, ne možemo reći da smo samo mi u krizi i da je sve do nas jer smo poraženi od jedne od najboljih selekcija u Evropi. Znam je da na momcima veliki pritisak, kao što je i na meni, ali ja imam i obavezu da prihvatim njihovu odgovornost i želim da je prihvatim. Razočaran nisam, ali jesam tužan. Dugo sam u ovom poslu i znam koliko su angažovani svi. Žao mi što se kritikuje Savez, jer imamo najbolje uslove. A kada kritikujete Savez, onda je to već nestabilnost. Ja to ne bih, jer je ovo naša odgovornost. Tužan sam zato što sve ovo moramo da prođemo s mladom ekipom, rekao je Hadžibegić.

Iskusni stručnjak ističe da ima ogromnu želju da nastavi rad sa reprezentacijom Crne Gore.

- Srećan sam i počastvovan što sam ovdje i apsolutno imam želju da nastavim rad sa ovim momcima. Trenerski posao je takav. Da li sam znao za sve probleme kada sam dolazio? Ne mogu reći da nisam, ali ni da jesam. Ako smo bili peti na tabeli, onda je jasno da je bilo problema. Ali, kada se pet ili šest problema desi istovremeno, povrede, porazi, onda je problem još veći. Ipak, ne žalim ni za čim i ponosan sam što sam dio ove ekipe, dodao je selektor „sokola“.

Naši najbolji fudbaleri sjutra (subota) će nastaviti pripreme za utakmicu sa Bjelorusijom. „Sokli“ će od 18:00 časova trenirati na Trening kampu FSCG.