Remi ,,sokola“ na ,,Sami Ofer“ stadionu...

Mlada reprezentacija Crne Gore odigrala je bez golova na gostovanju Izraelu u svom šestom meču u grupi 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmica, čija prvobitna lokacija je bila Ramat Gan, odigrana je u Haifi iz, kako je navedeno, bezbjednosnih razloga. Zatim je početak meča pomjeren za 35 minuta, jer naša selekcija nije bila u mogućnosti da na vrijeme stigne u drugi grad. Ipak, sve to nije poremetilo izabranike Miodraga Vukotića, koji su na kraju propustili nekoliko šansi za osvajanje sva tri boda.

- Rezultat za nas je mogao da bude bolji, jer smo u drugom poluvremenu imali nekoliko opasnih napada i dva promašena zicera Vukotića i Miličkovića. Ostaje žal zbog tih šansi, ali ovo je svakako pozitivan rezultat za nas, nakon tri vezana poraza. Moram reći da su igrači pokazali karakter zbog svega što se dešavalo, od dolaska ovdje bili smo pod velikim pritiskom, skoro tri sata smo danas putovali do stadiona, a utakmica je kasnila zbog svega toga, istakao je selektor Vukotić.

Domaćin je bolje otvorio meč i sredinom prvog poluvremena stvorio nekoliko šansi. Ipak, golman ,,sokola“ Filip Đukić bio je na visini zadatka.

U nastavku je Crna Gora zaigrala bolje i bila znatno opasnija pred golom protivnika. Posebno u 64. i 84. minutu, kada su u odličnim šansama bili kapiten Ilija Vukotića, odnosno Marko Miličković.

Vukotić je, nakon odlične lopte Nikole Krstovića, šutirao pored stative sa samo nekoliko metara.

Dvadeset minuta kasnije ponovo je centrirao Krstović, da bi Miličković, nakon loše reakcije protivničkog golmana, loše zahvatio loptu i tako propustio priliku da postigne gol.

Za četiri dana U-21 selekcija Crne Gore odigraće prijateljski meč sa Poljskom. Duel se igra na ,,DG areni“, sa početkom u 15 časova.

 

 

Izrael - Crna Gora 0:0

 

 

Stadion ,,Sami Ofer“, Haifa.

Sudija: Ajvan Arvel Grifit (Vels)

Izrael: Asaf Cur, Raz Šlomo, Mohamad Abu Fani (od 78. Joaf Tomer), Rai Baribo (od 78. Mohamad Kanan), Ejlon Almog (od 78. Eden Karzev), Or Dasa, Jahav Gurfinkel, Tomer Josefi (od 67. Jonas Malede), Ofri Arad, Omer Lako, Amit Gertel.
Selektor: Nir Levin.

Crna Gora: Filip Đukić, Ognjen Obradović, Stefan Milić, Danilo Marković (od 54. Vasilije Terzić), Nikola Krstović, Ilija Vukotić (od 66. Marko Miličković), Ognjen Stijepović, Novica Eraković (od 46. Srđan Krstović), Miloš Drinčić, Bojan Roganović, Balša Sekulić (od 67. Meris Skenderović).
Selektor: Miodrag Vukotić.