Osam igrača odradilo prvi trening...

Fudbaleri Crne Gore počeli su večeras pripreme za duel sa Engleskom u posljednjem kolu kvalifiacija za UEFA EURO2020.

Selektor Faruk Hadžibegić na prvom treningu radio je sa Fatosom Bećirajer, Stefanom Mugošom, Ristom Radunovićem, Markom Simićem, Markom Vešovićem, Denijem Hočkom, Vladimirom Jovovićem i Nemanjom Sekulićem. Na okupljanju su bili i igrači Sutjeske Damir Kojašević, Darko Bulatović i Branislav Janković, ali nijesu trenirali jer su danas igrali za svoj klub protiv Koma.

Uoči treninga, selektor Hadžibegić razgovarao je sa predstavnicima medija.

- Kada dođemo u situaciju da igramo protiv Engleza, moramo se potruditi da damo najbolje od sebe, pod uslovima u kojima se nalazimo. Mislim na broj odsutnih igrača, a to je problem koji nas već duže sputava. Ali, što je, tu je. Naše je da se prikažemo u što boljem svjetlu, istakao je selektor Hadžibegić.

Meč na ,,Vembliju“, koji se igra 14. novembra, biće poseban za domaćina, kojem će to biti 1000. zvanična utakmica.

- Jedna stvar je njihova fešta, 1000. utakmica engleske reprezentacije. Drugo je što smo mi imali sreću da budemo tu u takvom jubileju. Znamo što nas interesuje, a to je proces pravljenja ekipe za budućnost. Želimo što prije da oporavimo povrijeđene igrače, a to bi nam dalo puno više mogućnosti da se kvalifikujemo u Ligu nacija. To je objektivno. Ako se pogodi da bude dobar rezultat, onda će fešta biti za nas. Utakmica jeste teška, ali je i dobar test za nas, da vidimo što možemo u ovim okolnostima, objasnio je iskusni stručnjak, koji duel sa Engleskom vidi kao priliku za dokazivanje ,,hrabrih sokola“.

- Na ovakvim utakmicama se uvijek nešto nauči. Engleska je trenutno jedna od najboljih selekcija u Evropi, često protivnicima daje po pet-šest golova. Volio bih da su naši najbolji fudbaleri tu, ali vjerujem da će i ostali dati maksimum, pokazati da se na njih može najozbiljnije računati. Cilj je da proširimo krug kandidata za reprezentaciju. Nama treba rezultat, a on će sigurno doći, dodao je Hadžibegić.

,,Sokoli“ će i sjutra od 18 časova trenirati na Trening kampu FSCG. Pola sata ranije održaće se brifing sa novinarima.