Kadeti spremni za kvalifikacioni turnir...

Selektor U-17 reprezentacije Slobodan Drašković saopštio je konačan spisak igrača koji konkurišu za nastup na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na turnir koji se održava u Republici Irskoj putuje 20 igrača - golmani: Nikola Ivezić (Podgorica), Filip Domazetović (Budućnost); odbrana: Nikola Vukotić, Viktor Roganović (Budućnost), Ognjen Đinović (Zeta), Nemanja Božović, Ljubomir Pejović (Podgorica), Milan Radović (Sutjeska), Milun Joković (Kom); vezni red: Filip Radojičić (Sankt Galen, Švajcarska), Andrej Bajović, Marko Vujačić (Podgorica), Kristijan Ernec (Rudar), Jovan Dašić, Aleksa Ćetković (Budućnost), Dušan Šuškavčević (Zemun), Ognjen Bakić (Olimpija, Slovenija), Eldin Rastoder (Mec, Francuska); napad: Lazar Mijović (Budućnost), Bogdan Veljić (Partizan, Srbija).

Od 12. do 18. novembra, ,,hrabri sokoli“ igraće sa Republikom Irskom, Izraelom i Andorom sa ciljem da zauzmu neko od prva dva mjesta u grupi 3. U elitnu rundu vodi i treće mjesto, ali u tom slučaju Crna Gora mora biti među četiri najbolje trećeplasirane ekipe u kvalifikacijama.

- Na prvi pogled, grupa nije toliko atrativna, prije svega jer u njoj nema neke od zvučnijih evropskih reprezentacija. Ali, gledajući neke prethodne utakmice Irske i Izraela, vidjeli smo da se radi o veoma jakim ekipama. Obje ekipe djeluju kao ozbiljne reprezentacije. Mislim da je Irska favorit u ovoj grupi, dok je utisak da sa Izraelom možemo ravnopravno da se nosimo. Andora je, realno, kvalitetom daleko ispod, ali i u tom meču moramo biti na visokom nivou, kazao je selektor Drašković.

,,Sokoli“ na startu turnira, 12. novembra, igraju sa Izraelom, direktnim rivalom za prolazak dalje.

- Prvi meč na turniru je možda i najvažniji. Ukoliko ne izgubimo od Izraela, onda bismo imali velike šanse da prođemo u elitnu rundu. Mislim da bi nas i bod iz tog meča približio cilju, smata selektor Drašković.

Raspored

1. kolo (12. novembar)
16:00 - Crna Gora - Izrael 
20:30 - Republika Irska - Andora

2. kolo (15. novembar)
16:00 - Izrael - Andora 
20:30 - Republika Irska - Crna Gora

3. kolo (18. novembar)
15:00 - Andora - Crna Gora
15:00 - Izrael - Republika Irska