Dobra partija pionira na UEFA Razvojnom turniru...

Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije u drugom kolu UEFA Razvojnog turnira koji se održava u Staroj Pazovi.

,,Sokolići“ su u prilično tvrdoj utakmici stvorili nekoliko izglednih šansi, ali su minimalno poraženi golom iz jedanaesterca u posljednjem minutu regularnog toka meča.

Najbolju priliku za Crnu Goru propustio je Bajro Mujković u 52. minutu, kada je bio neprecizan u situaciji ,,jedan na jedan“ nakon odlične asistencije Nemanje Pejčinovića.

- Momci su odigrali odličnu utakmicu protiv najbolje selekcije na turniru i ostaje veliki žal što smo u posljednjem minutu primili gol iz sumnjivog penala. Do tog trenutka protivnik nije imao nijednu šansu, a mi neke dobre prilike koje nijesmo iskoristili. Sve čestitke momcina na prikazanoj igri u današnjem meču. Ostaje nam da se oporavimo i odmorimo za utakmicu koju igramo za dva dana protiv selekcije Slovenije, u kojoj ćemo biti oslabljeni za kapitena Marsenića, koji ima dva žuta kartona. Ipak, pokušaćemo da ponovimo današnje izdanje i, ako to uspijemo, nadam se pobjedi kojom bi zaokružili jednu odličnu godinu sa ovom generacijom, istakao je selektor Goran Perišić.

Pitanje pobjednika riješeno je u finišu meča. Poslije kornera, Matija Milinković je faulirao protivničkog igrača. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a precizan je bio Milan Nikolašević.

Posljednji meč na Razvojnom turniru ,,sokolići“ će odigrati u subotu protiv Slovenije. Utakmica je zakazana za 12 časova.

 

 

Srbija - Crna Gora 1:0

 

 

Sportski centar FS Srbije, Stara Pazova.

Strijelac
1:0 - Mirko Nikolašević (p) 79'

Žuti karton
Miloš Luković, Lazar Đurić - Srbija
Matija Marsenić, Luka Bubanja - Crna Gora

Srbija: Luka Lijeskić, Vojin Serafimović, Milan Majstorović, Luka Stojisavljević, Lazar Đurić, Mihajlo Vještica (od 65. Aleksa Andrić), Mateja Stojanović (od 68. Aleksandar Stanković), Nikola Skrobonja, Miloš Luković, Jovan Mijatović (od 60. Mirko Nikolašević), Jovan Milošević (od 50. Luka Borović).
Selektor: Mirko Bunjevčević.

Crna Gora: Petar Petrović, Romario Camaj, Nenad Krivokapić (od 47. Dženan Pejčinović), Luka Lečić, Denis Ljuljanović (od 47. Nemanja Pavićević), Matija Marsenić, Luka Bubanja, Filip Vukašinović (od 63. Janko Vukićević), Strahinja Tešović (od 55. Matija Milinković), Marko Vračar (od 47. Bajro Mujković), Dragan Miranović.
Selektor: Goran Perišić.