Sudijska komisija FSCG analizirala je suđenje na utakmicama 14. kola T-Com 1.CFL i 15. kola Druge lige Crne Gore.

Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i snimaka utakmica zaključila je da je bilo propusta na sljedećim utakmicama:

FK „Budućnost“ – FK „Berane“

Sudija Veljko Bošković imao je neujednačen kriterijum tokom utakmice prilikom primjene tehničkih i disciplinskih kazni. Najveću grašku, koja je uticala na konačan ishod utakmice, napravio je u 76. minutu kada je klizanje jednog od napadača Budućnosti u šesnaestercu gostiju okarakterisao kao prekršaj za kazneni udarac iz kojeg je domaćih postigao pogodak za izjednačenje. Bošković je tom prilikom i javno opomenuo odbrambenog igrača FK „Berane“ zbog navodnog prekršaja.

Zbog navedenog Komisija je ocijenila suđenje sudije Boškovića sa ocjenom „slabo“ (5,9) zbog čega neće biti određivan za suđenje utakmica ni u jednom stepenu takmičenja do kraja prog dijela sezone.

Ovakvim greškama neopravdano se generiše nepovjerenje prema Fudbalskom savezu Crne Gore, njegovim organima i ostalim sudijama što stvara loš ambijent. Sudijska komisija FSCG će iz tih razloga iskoristiti pravo iz Pravilnika o sudijama i suđenju i u polusezoni predložiti Izvršnom odboru FSCG skidanje sudije Veljka Boškovića sa liste sudija T-Com 1.CFL.

Komisija je na osnovu snimka na istoj utakmci utvrdila da je drugi pomoćnik Slavko Milošević na istoj utakmici u 36. minutu poništio regularan pogodak domaće ekipe i zbog toga je ocjena kontroklora „dobar“ preinačena na „nedovoljan“ (6,9).

OFK „Petrovac“ – FK „Grbalj“

Sudija utakmice Darko Kovačević ispravno je postupio kada u sedmom minutu nije svirao kazneni udarac za domaću ekipu, kao i kod oba isključenja domaćih fudbalera.

FK „Čelik“ – FK „Otrant“

Komisija na osnovu snimka utakmice nije mogla utvrditi da li je jedan od igrača domaćih u 45. minutu udario gostujućeg fudbalera, pa je prihvatila izvještaj kontrolora suđenja i drugog pomoćnika Šabotića u kojem stoji da udaranja nije bilo, već da je igrač domaćih samo odgurnuo protivnika zbog čega je javno opomenut.

Sudija Pavle Radovanović je ispravno postupio kada je u 75. minutu na signalizaciju pomoćnika Šeka Šabotića dosudio udarac iz ugla za domaćina, nakon kojeg je postignut pogodak. Primjedba gostiju se odbacuje kao neosnovana.