Bez pobjednika u duelu Crne Gore i Sjeverne Irske...

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Sjevernom Irskom u posljednjem kolu turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Mirka Marića odigrala je dobar meč i remizirala rezultatom 1:1. Ovim remijem osigurano je treće mjesto u grupi, a moguć je i plasman u elitnu rundu, u slučaju da Crna Gora bude među najboljim trećeplasiranim ekipama u kvalifikacijama.

- Odlična utakmica za nas. Imali smo vođstvo i nekoliko prilika za drugi gol. Ali, na kraju, po mjeri nam je bod koji nam garantuje treće mjesto u teškoj grupi. To je za nas veliki uspjeh. Teoretski smo u igri za elitnu rundu, pa ćemo sada pratiti rezultate grupa koje još nisu odigrane. Plasman u elitnu rundu bi bila lijepa nagrada za ove djevojke koje su dale više od svojih trenutnih mogućnosti, kazao je selektor Marić.

Crna Gora je u današnjem meču vodila od 29. minuta golom Marijane Cimbaljević. Ipak, protivnik je došao do izjednačenja u 68. minutu preko Kore Morgan, što je bio konačni rezultat utakmice. 

 

 

Crna Gora - Sjeverna Irska 1:1

 

 

Stadion Oriam, Edinburg.

Sudija: Viki de Kremer (Belgija).

Strijelci
1:0 - Marijana Cimbaljević 29’, 1:1 - Kora Morgan 68’

Žuti kartoni
Andrea Janjušević, Jovana Vučinić - Crna Gora

Crna Gora: Svetlana Miličić, Andrea Janjušević, Jovana Vučinić, Jovana Sarić, Marijana Cimbaljević, Dragana Vojinović, Aida Kalač (od 69. Ivana Petković), Anđela Tošković, Jelena Petrović, Sara Marković, Sara Simonović (od 90.+2 Jelena Miletić).
Selektor: Mirko Marić.

Sjeverna Irska: Džena Kori, Šona Dejvis, Erin O'Nil, Grejn O'Kejsi, Kora Čejmbers (od 67. Ketrin Dikson), Kora Morgan, Ebigejl Redmond (od 83. Kara Mervin), Tirna Bel, Erin Mekgrivi, Kejm Malholand, Eli Mej Dikson (od 46. Rouz Zubir).
Selektor: Alfi Vajli.