Poraz kadetkinja na kvalifikacionom turniru u Škotskoj...

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom kolu turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Domaćin turnira, selekcija Škotske, opravdao je ulogu favorita i slavio sa 4:0.

Već do poluvremena Škotska je imala tri gola prednosti, nakon pogodaka Rouzi Mekkilan u 17, odnosno Bejli Hačinson u 25. i 35. minutu. Nekoliko minuta po povratku sa odmora, Mekkilan je postigla svoj drugi gol na meču i postavila konačan rezultat.

- Kao što smo i pretpostavili, ovo nam je bila najteža utakmica na turniru. Prvo, jer smo se potrošili protiv Italije, a imamo mali roster igračica u ovom uzrastu. A zatim, ne odgovara nam ni stil igre Škotlanđanki, koje su fizički veoma dobro pripremljene i igru baziraju na tom kvalitetu. Nama sada preostaje da oporavimo djevojke za treću utakmicu. Irkinje su apsolutni favorit, a mi ćemo pokušati da napravimo iznenađenje. Osvajanje trećeg mjesta u teškoj grupi bi bio uspjeh, kazao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora će u posljednjem kolu grupe 10 igrati sa Sjevernom Irskom, koja je danas poražena od Italije sa 4:0. Duel sa Sjevernom Irskom igra se 20. oktobra od 13:30 časova.

 

Škotska - Crna Gora 4:0

 

Stadion Oriam, Edinburg.

Sudija: Katalin Šipoš (Mađarska).

Strijelci
1:0 - Rouzi Mekkilan 17', 2:0 - Bejli Hačinson 25', 3:0 - Bejli Hačinson 35', 4:0 - Rouzi Mekkilan 49'

Žuti karton
Irena Laketić - Crna Gora

Škotska: Ališa Jejts (od 62. Rejčel Džonston), Freja Mekdonald (od 67. Adison Hendli), Tigan Bouvi, Robin Mekkaferti, Kejt Nikolson, Monika Forsajt, Rebeka Mekalister (od 74. Niv Gatri), Rouzi Mekkilan (od 61. Kirsti O'Brajen), Bejli Hačinson, Pejdž Mekalister, Eva Tomson.
Selektor: Polin Mekdonald.

Crna Gora: Svetlana Miličić, Andrea Janjušević, Jovana Vučinić, Jovana Sarić, Irena Laketić, Marijana Cimbaljević (od 63. Ivana Petković), Dragana Vojinović, Aida Kalač (od 46. Sara Simonović), Anđela Tošković, Jelena Petrović, Sara Marković.
Selektor: Mirko Marić.