Disciplinska komisija UEFA-e pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore zbog dešavanja na utakmici sedmog kola kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020 između selekcija Kosova i Crne Gore.

Na danas održanoj sjednici Disciplinska komisija UEFA-e je, na osnovu zvaničnih izvještaja službenih lica, pokrenula postupak zbog nereda u kojima su učestvovali navijači dvije selekcije.

Fudbalskom savezu Crne Gore na teret se stavljaju prekršaji iz člana 16 Disciplinskog pravilnika – ubacivanje objekata i neredi među navijačima koji su se dogodili u osmom minutu susreta odigranog na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini. U izvještaju delegata navodi se da su navijači Kosova gestovima provocirali navijače Crne Gore nakon čega je došlo do sukoba između navijača naše selekcije i obezbjeđenja.

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv Fudbalskog saveza Kosova zbog ubacivanja objekata – gađanja navijača gostuje selekcije.

Konačnu odluku Disciplinska komisija UEFA-e donijeće na narednoj sjednici koja će se održati 21. novembra 2019. godine.

Takođe, Komisija je na današnjoj sjednici izrekla novčanu kaznu FSCG u iznosu od 2.000 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava (baklje) na utakmici Crna Gora – Češka koja je odigrana 10. septembra na Gradskom stadionu u Podgorici.