„Sokoli“ poraženi u odmjeravanju snaga sa aktuelnim šampionm Evrope…

Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Španije u petom meču kvalifikacija za plasman na U-21 Evropsko prvenstvo. Meč koji je večeras odigran na Gradskom stadionu u Podgorici završen je rezultatom 2:0.

Izabranici Miodraga Vukotića prikazali su dobru igru u duelu sa veoma jakom Španijom, selekcijom koja je jedan od glavnih kandidata za naslov najboljeg na šampionatu koji će se održati 2021. godine.

Na početku susreta, u prvih šest minuta, viđene su prilike pred oba gola. Španija je prva zaprijetila preko Olma i Garije, ali je Filip Đukić bio na visini zadatka. Na drugoj strani „sokoli“ su pokušali preko Stijepovića, koji je centaršutem po zemlji tražio Skenderovića na drugoj stativi . Napadač našeg tima zakasnio je za djelić sekunde i dozvolio rivalu da otkloni opasnost.  

U prvom dijelu „sokoli“ su zaprijetili i preko Krstovića, kojem je izblokiran udarac sa desetak metara iskosa, dok je Drinčića nakon kornera poslao loptu preko prečke gola gostiju.

Ipak, nakon pokušaja našeg tima „crvena furija“ dolazi do prednosti preko Bunjuela koji u 33. minutu koristi odličan centaršut Olma i pad koncentracije našeg tima da udarcem glavom sa nekoliko metara pogodi metu.

Izabranici Miodraga Vukotića pokušali su da izjednače rezultat u 42. minutu nakon akcije Stijepovića i Maleševića, ali je udarac kapiten Vukotića sa ivice kaznenog prostora bio zamalo neprecizan.

Na samom startu nastavka susreta, u 48. minutu, viđena je još jedna prilika pred golom „furije“ – Krstović je snažno šutirao, ponovo iskosa sa desne strane, ali je lopta još jednom završila iznad prečke.

Španci su iz prvog ozbiljnijeg napada u nastavku uspjeli da dođu do drugog pogotka – prednost gostiju duplirao je Kuku udarcem sa deset metara nakon asistencije rezerviste Viljara.

U narednom kolu, 14. novembra, naša selecija gostuje Izraelu.

 

 

Crna Gora – Španija 0:2

 

Gradski stadion, Podgorica.

Sudija: Halil Umut Meler (Turska)

Strijelci
1:0 – Aitor Bunjuel 34’, 2:0 – Kuku 62’

Žuti kartoni
Ognjen Obradović, Miloš Drinčić, Meris Skenderović – Crna Gora

Crna Gora: Filip Đukić, Ognjen Obradović, Stefan Milić (od 70. Balša Banović), Luka Malešević, Ognjen Stijepović (od 56. Srđan Krstović), Danilo Marković (od 84. Sergej Grubač), Nikola Krstović, Ilija Vukotić (od 56. Lazar Vučićević), Novica Eraković, Miloš Drinčić, Meris Skenderović (od 46. Vladan Kordić).
Selektor: Miodrag Vukotić.

Španija: Daniel Martin, Aitor Bunjuel, Horhe Kuenka, Fransisko Peinado (od 58. Gonzalo Viljar), Andres Martin Garsija (od 68. Alehandro Poco), Dani Olmo, Kuku (od 80. Ansu Fati), Adrian Pedrosa, Feran Tores (od 68. Dani Gomez), Pol Lozano.
Selektor: Luis de la Fuente.