Mlada reprezentacija Crne Gore nije uspjela da savlada Sjevernu Makedoniju…

U-21 selekcija Crne Gore poražena je od Sjeverne Makedonije sa 2:1 u četvrtom kolu grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Poraz ,,sokola“ stigao je uprkos ranom vođstvu, ali i inicijativi u većem dijelu drugog poluvremena.

Crna Gora je krenula ofanzivno u meč i već u četvrtom minutu opasno zaprijetila preko Alije Krnića, koji je slabo šutirao sa pet metara. Međutim, u 10. minutu ,,sokoli“ su došli do prednosti. Danilo Marković dao je loptu za Nikolu Krstovića, koji je asistirao Merisu Skenderoviću za 1:0.

Ipak, period dobre igre ubrzo je prekinut nakon slobodnog udarca Janija Atanasova u 14. minutu. Lopta je u letu zakačila živi zid, ,,prevarila“ golmana domaćih Filipa Đukića i završila u mreži.

Poslije nešto više od pola sata igre, gosti su preokrenuli. Ponovo nakon prekida, koji je opet izveo Atanasov. Ovog puta iz jedanesterca, jer je start Luke Maleševića nad Dimitrom Mitrovskog sudija Štefan Klosner okarakterisao kao prekršaj za kazneni udarac.

Uvodni dio prvog poluvremena protekao je u tvrdoj igri, a onda je u posljednjih dvedesetak minuta Crna Gora krenula u završnu ofanzivu. U 78. minutu Malešević je izblokiran pri šutu sa nekoliko metara, a ubrzo je i Krstović probao šut iz ugla. U posljednjem minutu regularnog toka Dušan Bakić je odlično šutirao glavom, ali je golman gostiju uspio da odbrani taj udarac. Zatim je još jednom i Krstović uputio odličan udarac glavom, a posljednja šansa na meču bio je šut Vladan Kordića sa petnaestak metara.

,,Sokoli“ nakon četiri meča imaju tri boda, a u narednom kolu, 15. oktobra, dočekuju Španiju na Gradskom stadionu u Podgorici.

 

 

Crna Gora - Sjeverna Makedonija 1:2

 

 

Stadion DG arena, Podgorica. Gledalaca: 800.

Sudija: Štefan Klosner (Švajcarska).

Strijelci
1:0 - Meris Skenderović 10', 1:1 - Jani Atanasov 14', 1:2 - Jani Atanasov (p) 33'

Žuti kartoni
Stefan Milić, Luka Malešević, Ilija Vukotić, Dušan Bakić - Crna Gora
Milan Ristovski, Davor Zdravskovski - Sjeverna Makedonija

Crveni karton
Miloš Tošeski u 88. minutu (dva žuta kartona) - Sjeverna Makedonija

Crna Gora: Filip Đukić, Balša Banović, Stefan Milić, Luka Malešević, Ognjen Stijepović, Danilo Marković (od 57. Novica Eraković), Nikola Krstović, Ilija Vukotić (od 82. Sergej Grubač), Alija Krnić (od 46. Dušan Bakić), Lazar Vučićević, Meris Skenderović (od 57. Vladan Kordić).
Selektor: Miodrag Vukotić.

Sjeverna Makedonija: Risto Jankov, Vane Jovanov, Todor Todoroski, Agron Rufati, Esmin Ličina, Milan Ristovski, Jani Atanasov (od 70. Miloš Tošeski), Darko Čurlinov (od 75. Kristijan Trapanovski), Davor Zdravkovski, Erdon Daci (od Kristijan Ackovski), Dimitar Mitrovski (od 76. Nikola Serafimov).
Selektor: Blagoja Milevski.