Selektor Faruk Hadžibegić na prvom treningu radio sa 11 igrača...

Fudbaleri Crne Gore počeli su danas pripreme za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za EURO 2020.

Na prvom treningu selektor Faruk Hadžibegić radio je sa 11 igrača, a pola sata prije toga na brifingu je razgovarao sa predstavnicima medija.

- Ova ekipa mora da ima obavezu da ide na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira na sve teškoće. Svjestan sam naše situacije, ona ne odgovara našim ambicijama, ali imam želju da idemo na trijumf u obje utakmice, to sam i rekao igračima. Što će se desiti, vidjećemo, istakao je Hadžibegić, koji ne sumnja da će igrači biti maksimalno motivisani u nastavku kvalifikacija.

- Ko bude mislio da je ovo sada manje bitno i bude se tako ponašao na terenu, dajem riječ da ga neće više biti na spisku dok sam ja selektor. Svaka utakmica je važna, obaveze moraju da se ispoštuju, igranje za reprezentaciju to zahtijeva. Imamo motiv da se borimo da budemo četvrti ili treći, na kraju i to može da bude važno zbog poena u Ligi nacija, objasnio je Hadžibegić.

Sa prvobitnog spiska zbog povreda su otpali Žarko Tomašević i Marko Vešović.

- Uvijek mi je žao kada sportista zbog povrede ne može da igra. Imali smo obojicu u planu, ali na Tomaševića i Vešovića ne možemo da računamo. To je hendikep, ali koga nema, bez njega se mora. Od momaka koji će biti tu očekujem da pruže maksimum, rekao je Hadžibegić.

Selektor je uporedio prethodna dva meča ,,sokola“, pobjedu protiv Mađarske i poraz od Češke.

- Gledao sam nekoliko puta obje utakmice i mislim da smo bolje igrali protiv Češke nego protiv Mađarske, a rezultat govori drugačije. U duelu sa Česima nijesmo imali rješenja za njihove prekide, promašili smo šanse kod 0:0, a da nijesmo bilo bi sve drugačije. Gotovo sam siguran da ne bismo izgubili utakmicu. Moral nam je pao nakon prvog gola. Tako je u fudbalu, kada ne iskoristiš svoje šanse, stigne te kazna. Sada moramo bolje, kazao je Hadžibegić.

,,Sokoli“ će i sjutra od 18 časova trenirati na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Pola sata ranije počeće brifing sa novinarima.