Zahvaljujući golu Đorđija Ćetkovića u trećem minutu sudijske nadoknade Budućnost je uspjela da savlada Berane sa 2:1 i sačuva prvo mjesto na tabeli pred naletom Rudara, koji je upisao minimalnu pobjedu u Tuzima (1:0). Derbi kola, duel Mogrena i Zete u Budvi završen je bez golova, ako i meč između Koma i Lovćena na Zlatici. Iznenađenje dana priredio je Mornar koji je u gostima savladao Sutjesku sa 2:1.
Budućnost - Berane 2:1
Lider šampionata odigrao je jednu od najslabijih partija u sezoni, ali je i pored igre za zaborav uspio da dođe do pobjede.
Berane je povelo u 11. minutu preko Lalevića i propustilo veliki broj prilika da dotuče neraspoloženog protivnika. Domaćin, s druge strane, do sudijske nadoknade nije uputio ni jedan opasan udarac ka golu protivnika, ali mu to mije smetalo da izjednači rezultat - sudija Veljko Bošković je u 76. minutu isključio Tomovića, a samo minut kasnije pokazao na bijelu tačku nakon pada Ćetkovića u protivničkom šesnaestercu, što je kapiten Ivan Vuković znao da iskoristi.
Brojčano jača Budućnost potpuno je pritisla protivnika u završnici utakmice što se isplatilo u 93. minutu kada Bošković odlično proigrao Ćetkovića kojem nije bilo teško da ovjeri pobjedu svog tima.
Dečić - Rudar 0:1
Rudar se ne zaustavlja - izabranici Nebojše Vignjevića upisali su u Tuzima šestu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i zadržali korak za liderom, ekipom Budućnosti.
Gol odluke stigao je u 20. minutu kada je mrežu domaćina pogodio mladi crnogorski reprezentativac Mijuško Bojović. Posao gostima je značajno olakšao vezista domaćih Padović koji je u 22. minutu zaradio crveni karton. Dečiću je ovo bio četvrti uzastopni poraz, a posljednju pobjedu upisao je početkom oktobra.
Mogren - Zeta 0:0
Aktuelni šampion već tri kola ne zna za pobjedu - nakon poraza od Grblja i remija na Cetinju, fudbaleri Mogrena su remizirali bez golova i sa Zetom.
Oba tima propustila su po jednu sjajnu priliku da dođu do pobjede - u prvom poluvremenu kapiten gostiju Kaluđerović je pogodio prečku domaćeg gola, da bi mu se u drugom minutu sudijske nadoknade revanširao Simović koji je iz izgledne pozicije pogodio okvir gola gostiju.
Aktuelni šampion u sljedećem kolu dočekuje lidera Budućnost za kojom zaostaju čak devet bodova.
Sutjeska - Mornar 1:2
Mornar je priredio najveće iznenađenje trijumfom nad Sutjeskom u Nikšiću. Senzaciju je najavio Madžar u devetom minutu, da bi dvadesetak minuta kasnije Đalac donio svom timu, pokazalo se, nedostižnu prednost.
Sutjeska je uspjela da uzvrati u 54. minutu preko Đikanovića i stvori još nekoliko izvanrednih prilika za gol, ali njeni napadači nisu imali svoj dan.
Mornar je tako pobjegao sa dna tabele, na kojem je ležao od početka sezone, i prepustio "fenjer" ekipi Koma.
Petrovac - Grbalj 0:2
Grbalj je pod Malim brdom savladao Petrovac i stigao do treće vezane pobjede, čak četvrte u posljednjih pet kola.
Trijumf gostiju najavio je Matić u 19. minutu, da bi tačku na meč stavio Kajević minut prije kraja regularnog toka.
Kom - Lovćen 0:0
Na Zlatici je viđena prava fudbalska uspavanka, bez velikih uzbuđenja i pravih prilika. Više razloga za zadovoljstvo osvojenim bodom ima domaćin, iako mi ni on nije bio dovoljan na izbjegne pad na posljednje mjesto na tabeli.
Rezultati
Budućnost - Berane 2:1
0:1 - Lalević 11'
1:1 - Vuković 77' (p)
2:1 - Ćetović 90'
Dečić - Rudar 0:1
0:1 - Bojović 20'
Kom - Lovćen 0:0
Mogren - Zeta 0:0
Sutjeska - Mornar 1:2
0:1 - Madžar 9'
0:2 - Đalac 28'
1:2 - Đikanović 54'
Petrovac - Grbalj 0:2
0:1 - Matić 19'
0:2 - Kajević 89'