Duel sa Češkom jubilarni 100. reprezentacije Crne Gore...

,,Hrabri sokoli“ sjutra veče od 20:45 časova dočekuju Češku u petom kolu grupe A kvalifikacija za EURO 2020.

Osim po rezultatskoj važnosti za nastavak ciklusa, ova utakmica izdvaja se i zato jer je jubilarna 100. od kada postoji reprezentacija.

- Nema euforije, niko ne misli da će biti sve lagano ako smo pobijedili Mađarsku prije mekoliko dana. Dakle, nema ni euforije, ali ni katastrofe. Bilo je iznenađenja minulih dana u kvalifikacijama, zašto i mi ne bismo bili iznenađenje. Želim da budemo takmičari, nema prepotencije u mojoj želji. Crna Gora ima istoriju fudbala, mi moramo to da opravdamo, a mislim da imamo kapacitet da to uradimo. Želimo i da publika ode zadovoljna sa stadiona. Eto, nakon poraza Bugarske od Engleske nijesmo više peti, nego četvrti na tabeli, pa i neka bude i to neki motiv više. Nemamo što da izgubimo, ali možemo puno da dobijemo. Ako dođemo do pobjede, možemo realno da mislimo da smo opet u igri, kazao je selektor Faruk Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji.

Češka je u subotu poražena od Kosova u Prištini, što može biti prednost za ,,sokole“ u ovom trenutku.

- Ja sam u utakmici protiv Mađarske vidio da mi možemo da pobijedimo, a meč Kosovo – Češka je to potvrdio. Kosovo je bilo hrabro, požrtvovano i za to je nagrađeno. Više gledam što mi možemo da napravimo, a utakmica sa Mađarskom mi je pokazala da imamo potencijal. Postoji baza za nadu, mi moramo sve da pokušamo da se kvalifikujemo. Zbog toga i igramo. Dok god bude i matematičkih šansi za prolazak dalje, borićemo se, poručio je iskusni stručnjak.

Na konferenciji za novinare govorio je i Fatos Bećiraj, koji ističe da nije bitno ko će postići gol u narednoj utakmici. Najvažnije je da ga neko postigne.

- Naš cilj je da pobijedimo, a nevažno je ko će dati gol. Neće nam biti lako, analizirali smo protivnika i zaključili da imamo šansu. Češka nije nepobjediva, kao i svaki tim, ima određene mane. Izgubili smo ubjedljivo u gostima, ali to nije realna slika, motivisani smo da to i pokažemo pred našim navijačima, kazao je rekorder po broju nastupa u dresu ,,hrabrih sokola“.

Trijumf nad Mađarskom unio je dozu samopouzdanja u reprezentaciju Crne Gore.

- Ta pobjeda podigla nam je samopouzdanje. Nećemo da predviđamo ishod, ali nijedna ekipa nije došla ovdje i lako uzela bodove. Ako budemo bili u najboljem izdanju, svakako da možemo da ostvarimo cilj i ispunimo želje. Takođe, motiv nam je i to što možemo da se uključimo u borbu za drugo mjesto, a dok god postoje šanse za to, borićemo se, istakao je Bećiraj.