,,Hrabri sokoli“ se spremaju za nastavak kvalifikacija za EURO 2020...

Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras još jedan trening u sklopu priprema za duel sa Češkom u petom kolu grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Taj meč, smatra Nikola Vukčević, biće ključni u ovom ciklusu za ,,hrabre sokole“.

- Možda je ovo ključna utakmica za nas. Trijumf nam Mađarima nam je podigao samopouzdanje, jer smo nakon dužeg perioda upisali pobjedu. Sada nam treba kontinuitet, preduslovi za trijumf nad Češkom su tu, rekao je Vukčević na brifingu sa novinarima.

Češka je u subotu poražena na gostovanju Kosovu, što može imati veliki uticaj na igru te ekipe u utorak veče.

- Sigurno da taj rezultat utiče na Čehe, jer su imali bitan meč u Prištini. To može da bude i dobro za nas, jer sada su pod većim pritiskom nego što su bili kada smo igrali protiv njih u junu. Sa te strane, možda smo u prednosti, ali moramo da gledamo samo sebe i svoju igru. To je najbitnije, da budemo onakvi kakvi želimo da budemo, kazao je vezista ,,sokola“.

Ipak, nije ga iznenadio trijumf Kosova.

- Iskreno, nije me iznenadila pobjeda Kosova, jer smo vidjeli da se radi o dobroj ekipi. U pitanju je ekipa koja igra veoma dobro kod kuće. Navijali smo da bude remi, jer bi nama taj rezultat najviše odgovarao. Ipak, tabela je takva kakva jeste. Okrećemo se Češkoj i mislim da sa tri boda u tom meču možemo da se vratimo u život i da u oktobru nastavimo da sanjamo odlazak na Evropsko prvenstvo, poručio je Vukčević.

Vukčević je u duelu sa Mađarskom bio jedini zadnji vezni u timu, što je novitet u odnosu na ranije formacije.

- Još nijesmo imali dovoljno vremena da se upoznamo. Selektor se odlučio za novu formaciju, koja meni i ne predstavlja problem. Tu sam da odgovorim na sve zahtjeve. Protiv Mađarske smo igrali sa tri tehnički dobra igrača na sredini, samim tim smo i bili ofanzivniji. Ali, ne smije da se zanemari ni odbrana, koja je po meni najbitnija, jer sve kreće od odbrane. Bili smo dobri u posjedu protiv Mađara, želimo tako i da nastavimo, istakao je fudbaler Levantea.