,,Hrabri sokoli” se spremaju za meč sa Češkom…

Fudbaleri Crne Gore arhivirali su pobjedu nad Mađarskom, ali je taj trijumf dosta donio ekipi, tvrdi Miodrag Džudović, asistent u stručnom štabu selektora Faruka Hadžibegića.

- Sampouzdanje je veće poslije Mađara, to nam je bilo potrebno, to je dodatni motiv, lakše se za utakmicu spremati poslije pobjede. Mislim da smo napravili lijepi ambijent za narednu utakmicu, kako bismo ostvarili pozitivan rezultat i ostali u trci, kazao je Džudović na današnjem brifingu sa novinarima.

Džudović je prokomentarisao i pobjedu Kosova nad Češkom, rezultatom 2:1.

- Po meni, neočekivana pobjeda Kosova, čak i senzacija. To dosta toga mijenja u pristupu Češke protiv nas, jer neće moći da kalkulišu, što mislim da nam dobro dođe, da odigramo rasterećeniju utakmicu, smatra Džudović, koji nije želio previše da priča o Česima.

- Mane Čeha? Ima još vremena, male su promjene u ekipi u odnosu na jun, na poziciji zadnjeg veznog i lijevog beka. Mi ih znamo, upoznati samo sa njihovim manama, ali ne bih o tome, rano je, to ćemo sa selektorom, istakao je nekadašnji defanzivac ,,hrabrih sokola”.

Sa novinarima je razgovarao i Nebojša Kosović, strijelac izjednačujućeg gola u duelu sa Mađarskom.

- Drago mi je što smo pobiejdili i što sam dao prvi gol za reprezentaciju. Značiće nam sigurno na samopouzdanju pred nastavak kvalifikacija. Čeka nas Češka, ozbiljna ekipa, izgubili su od Kosova, ali to ništa ne mijenja, doći će sa namjerom da napadnu, ali i mi želimo da odigramo tako, da idemo na pozitivan rezultat, da osvojimo tri boda i da završnicu kvalifikacija makar učinimo zanimljivijom, eventualno da se uključimo i trku za drugu poziciju, rekao je vezista Crne Gore.

,,Sokoli” će sjutra trenirati od 18:30 časova na glavom terenu Trening kampa FSCG.