Crna Gora sjutra od 20:45 časova dočekuje ,,laku konjicu“...

,,Hrabri sokoli“ sjutra veče igraju prijateljski meč sa Mađarskom, koji će, kao i onaj iz marta 2007. godine, nositi dosta simbolike.

Tada je to bio prvi meč crnogorske reprezentacije, sada je ovo debitantski za Faruka Hadžibegića u ulozi selektora Crne Gore.  

- Ne smatram da sam nešto bolji od ostalih koji su bili tu. Porazi i pobjede su sastavni dio igre, a mi moramo da promijenimo stranicu, a ne da razmišljamo zašto smo peti. Mi smo tu da radimo najbolje što možemo, a ja sam najodgovornija osoba za to što uradimo, kazao je selektor Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji i najavio igru na pobjedu protiv Mađarske.

- Igramo kod kuće, pred svojim navijačima i, uz poštovanje rivalu, idemo na pobjedu. Uvijek i protiv svakoga moramo da igramo 100 odsto. Ubijeđen sam u to da svaki igrač za nacionalni tim igra maksimalno, bez kalkulacija, ali ima prostora da se i to nadogradi.

Iskusni stručnjak je zadovoljan prvim danima rada u reprezentativcima Crne Gore.

- Znam da žele da se dokažu, želja je možda čak i prevelika, takva je situacija bila juče na treningu. Moramo i to da kanališemo, da budemo mirni, da ne stvaramo još veći pritisak. Nije poenta u tome da se dokažu novom selektoru. Mi moramo da držimo kult reprezentacije i da o tome ne diskutujemo. Kad postignemo kult, a ima prostora da se podigne, napravićemo iskorak. Imamo igrače, ali treba da ih sklopimo u okviru projekta. Možemo da odigramo sjajno, a da ne pobijedimo, jer imamo i kvalitetnog protivnika ispred sebe, objasnio je selektor.

Hadžibegić smatra da je sjutrašnji rival veoma kvalitetan tim.

- Pobijedili su Hrvatsku, drugu reprezentaciju na svijetu, a malo ko je to uspio. Disciplinovani su, jaki su u prekidima i sigurno će pokušati da iskoriste našu situaciju da nam naprave pritisak. Ali, vjerujem da možemo da pobijedimo, poručio je Hadžibegić.

Jedna od opcija u ofanzivi ,,sokola“ biće Marko Janković, fudbaler italijanskog SPAL-a.

- Svaki trener donese nešto novo, novu energiju, nove zahtjeve... Usvajamo ono što se traži od nas, a i selektor se polako upoznaje sa nama. Utisci su pozitivni, nadam se i da je selektor zadovoljan sa nama, istakao je Janković.

Promjena selektora neće uticati na motivaciju reprezentativaca.

- Mi smo profesionalci, ništa to nije novo, nama je svaki dan praktično dokazivanje. Motiv više je da se radi sa selektorom koji je bio izuzetan fudbaler, koji je radio u velikim klubovima. Nema pritiska, nema ni treme, veliki smo momci, trudićemo se da se nametnemo, objasnio je Janković.

Duel sa Mađarskom, iako nije takmičarski, je važan za ,,sokole“.

- Trudićemo se da budemo najbolji što možemo, da damo maksimum. Zbog samopouzdanja bi bilo važno da pobijedimo, ali i istovremeno da pokušamo da napravimo igru kakvu bi trebalo da imamo ubuduće. Da igramo uz nove zamisli i novu energiju, ali i da ostvarimo dobar rezultat, to bi bilo idealno, poručio je Janković.

Sjutrašnji meč igra se od 20:45 časova, a glavni arbitar meča biće Dimitar Mečkarovski iz Makedonije.