Vukan Savićević i Branislav Janković govorili na današnjem brifingu sa novinarima...

,,Hrabri sokoli“ vrijedno rade na pripremama za prijateljski meč sa Mađarskom, koji će biti svojevrsni uvod u duel sa Češkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Učinak u grupi A za sada je nezadovoljavajući, ali reprezentativci vjeruju u svoje mogućnosti. Pogotovo nakon promjena u stručnom štabu.

- Čini se da novi selektor unosi novine, imali smo lijep sastanak na kojem smo pričali o svemu što dolazi, da ne treba da se osvrćemo na ono što je bilo i nadam se da će sve biti kako treba. Rekao nam je da moramo da budemo svjesni da imamo kvalitet i mislim da smo svjesni toga, samo treba da popravimo pobjednički mentalitet i unesemo ga u ovu reprezentaciju. Dovoljno je jednom da nam se kaže da nije prihvatljivo da budemo peti, svjesni smo toga. Moramo nekako to da popravimo, a ja stvarno nijesam trenirao sa igračima kakvi su u ovoj reprezentaciji, takav kvalitet rijetko možeš da nađeš u klubu, pogotovo u onima gdje sam ja igrao, kazao je u razgovoru sa novinarima Vukan Savićević.

Vezista poljske Visle ne želi da razdvaja naredna dva meča po važnosti, bez obzira što se duel sa Češkom igra za bodove.

- Obje utakmice su jednako bitne. Za samopouzdanje je vrlo važno da odigramo dobro protiv Mađarske, selektor je rekao da moramo da se fokusiramo na taj meč. Što se tiče Češke, veoma je jaka reprezentacija, ali pričaćemo o njoj kad dođe vrijeme, otkrio je Savićević.

Ovo okupljanje posebno je emotivno za Branislava Jankovića, vezistu koji je posljednji zvanični meč za Crnu Goru odigrao 2014. godine.

- Presrećan sam što sam opet ovdje. Mislim da je poziv u reprezentaciju stigao u pravom momentu. Da oživim karijeru, iako sam i dalje mlad, ali pravi je trenutak za dobre nastupe u nacionalnom timu i nadam se odlasku u inostranstvo, rekao je Janković, koji se osvrnuo na dva naredna meča ,,hrabrih sokola“.

- Mađarska je ozbiljan protivnik, ima jak ritam, mnogo trči. Biće teško, ali za nas nema alibija, moramo da damo sve i da pokušamo da pobijedimo. O Češkoj ne razmišljamo, jedno od pravila je, to nam je i selektor objasnio, da pričamo samo o narednom rivalu. Tako će i biti, tek nakon Mađarske ćemo razmišljati o Češkoj, istakao je fudbaler Sutjeske.

Posljednji trening uoči prijateljskom meča sa Mađarskom ,,sokoli“ će odraditi sjutra od 19:45 časova. Utakmica se igra dan kasnije na Gradskom stadionu u Podgorici, sa početkom u 20:45 časova.