,,Sokoli“ u gotovo kompletnom sastavu odradili današnji trening...

Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras drugi trening u sklopu priprema za duele sa Mađarskom i Češkom.

Ekipi su se priključili gotovo svi, večeras je falio samo golman Milan Mijatović, koji će od sjutra biti u trenažnom procesu.

Pola sata uoči treninga, na brifingu sa novinarima razgovarao je Marko Bakić.

- Za nas je ovo novi početak, sa novim selektorom, novi je stručni štab... Prve impresije su pozitivne, predočeni su nam prvi ciljevi, prve zamisli selektora, što očekuje od nas i što će se tražiti u narednom periodu od svih reprezentativaca. Tu smo da maksimalno ispoštujemo njegove zamisli, nadam se da će sve biti kao što je selektor zamislio, da ćemo svi biti zdravi, što nam je uvijek bilo najvažnije i da ćemo ući maksimalno spremni u naredne dvije utakmice, istakao je vezista ,,hrabrih sokola“.

Bakić se složio sa riječima selektora Faruka Hadžibegića, koji smatra da je trenutni plasman Crne Gore na tabeli neprihvatljiv.

- Jasno nam je stavljeno do znanja da je ova situacija neprihvatljiva i prihvatili smo to. I mi smatramo da ovo nije realno stanje naše snage i kvaliteta, igre moraju da budu bolje. Shvatili smo poruku selektora i u telefonskim razgovorima i ovako kad smo se vidjeli ,,oči u oči“, da apsolutno moramo da popravimo igru i prije svega rezultate, da se što prije podignemo na tabeli, kazao je Bakić, koji se prisjetio nekih dešavanja iz dosadašnjeg dijela kvalifikacija.

- Period u junu bio je turbulentan, ubijeđen sam da bismo u normalnoj atmosferi napravili drugačije rezultate. Ali, tako je kako je, desilo se, ne treba se vraćati na ono što je bilo. Sve je rečeno i za nas je to zatvorena priča. Niko od reprezentativaca to ne pominje, ne pričamo o tome. Imamo ciljeve u budućnosti koje treba što prije da počnemo da ispunjavamo. Ovo je novi početak i od starta treba krenuti jako, rekao je fudbaler belgijskog Muskrona.

Prvi naredni izazov za ,,sokole“ je prijateljski meč sa Mađarskom. Ipak, epitet prijateljski je samo formalnost, suština je drugačija.

- Selektor želi da svaka utakmica bude kao kvalifikaciona i tako ćemo pristupiti meču sa Mađarskom, koja je jaka ekipa, kvalitetna. Pripremaćemo se kao da je utakmica za bodove i nećemo praviti razliku između ova dva meča, igraćemo sa 100 odsto mogućnosti, otkrio je Bakić.

Pozvao je i navijače da u naredna dva meča podrže ,,sokole“.

- Navijači su uvijek bili uz nas, ali volio bih da shvate momenat promjene, da se od ovog okupljanja dešavaju novi momenti u nacionalnom timu, da smo svi zajedno na novom početku i volio bih da nam daju podršku na tom putu jer bi nam mnogo značilo, posebno jer smo slabije krenuli u kvalifikacijama, kazao je Bakić, koji ne smatra da je sve izgubljeno u ovom kvalifikacionom ciklusu.

- Dok god postoji šansa, treba vjerovati, zašto da ne. Biće teško, i selektor je izjavio da imamo teoretske šanse za drugo mjesto, ali ne treba da se obaziremo na to. Pripremaćemo se kao da imamo velike šanse za drugo mjesto, treba vjerovati dok god ima šanse, makar one bile i teoretske.

,,Sokoli“ će i sjutra od 18:30 časova trenirati na Trening kampu FSCG. Pola sata ranije počeće brifing sa predstavnicima medija.