Seniorske sjutra od 12:30 časova gostuju Njemačkoj...

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim gostovanjem Njemačkoj kreće u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Na startu novog formata kvalifikacija, u prvom kolu grupe I, ekipa Mirka Marića igra sa jednom od najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Meč na ,,Aueštadionu“ u Kaselu počinje u 12:30 časova.

- Ne treba puno trošiti riječi o reprezentaciji Njemačke. To je fudbalska velesila i u muškom i u ženskom fudbalu. Igramo protiv reprezentacije koja je osam puta bila šampion Evrope i to dosta govori. Naš cilj je da pružimo što jači otpor, ali znamo koliko će biti teško. Vjerovatno će na startu kvalifikacija željeti da poprave utisak sa nedavno završenog Svjetskog prvenstva, gdje nijesu ostvarilili željeni rezultat, kaže selektor Marić.

Već 3. septembra igra se drugo kolo grupe I, u kojem će Crna Gora gostovati Republici Irskoj. U istoj grupi takmiče se još Ukrajina i Grčka.

- Irska je kvalitetna reprezentacija, na žrijebu je bila u trećem šeširu, što dosta govori o rejtingu u odnosu na nas. Kada smo i dogovarali raspored u kvalifikacijama, željeli smo da spojimo dva ovakva gostovanja. Računali smo na to da dosta naših igračica izlazi iz priprema ili utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa je očekivanje da budu spremnije nego obično. Naravno, sama utakmica će pokazati da li smo spremni za ovakve izazove. Neće biti nimalo lako, to je ono što je sigurno, istakao je Marić.