Zahvaljujući golu Mirka Vučinića Crna Gora je u Podgorici savladala Bjelorusiju sa 1:0 i na najbolji način zaokružila 2009. godinu.

Meč je odlučen u 80. minutu kada je naš kapiten na prvoj stativi glavom "uhvatio" oštar centaršut Drinčića iz kornera i pogodio dalji ugao protivničkog gola za erupciju oduševljenja pod Goricom.

U prvom dijelu viđena je veoma otvorena borba u kojoj su oba tima imala svoje šanse, najčešće nakon grešaka igrača posljednje linije, ali su i pored toga mreže mirovale.

U nastavku je naša selekcija igrala presing na polovini protivnika što se pokazalo kao odlična taktika, pa su se ređale panse pred golom Ženova, čiji se okvir gola tresao čak tri puta. Prvo je Drinčić, direktno iz kornera, pogodio prečku koja je nekoliko minuta kasnije zaustavila i spektakularan udarac Vučinića. As Rome je u 74. minutu nakon kornera pogodio i stativu u akciji koja je, pokazalo se, bila generalna proba za jedini pogodak na meču. Šest minuta kasnije Drinčić je ponovo "zavrnuo", a Vučinić ovog puta smjestio loptu u mrežu.



Bjelorusija, koja je posljednjih dvadesetak minuta igrala sa igračem manje (isključen je Verhovcov zbog prekršaja nad Đalovićem ispred svog šesnaesterca), najbolju priliku propustila je u posljednjem minutu meča kada je Hleb prevario golmana Blažića, ali ne i večeras sjajnog Milana Jovanovića koji je zaustavio lopti na gol crti. U finišu meča selektor Filipović je dao šansu i debitantima Ivanu Vukoviću, Vladimiru Gluščeviću i Nikoli Vukčeviću, koji su uz golmana Blažića, upisali svoj prvi nastup u dresu najdražih boja.



Crna Gora - Bjelorusija 1:0

Podgorica - Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 5.000.

Sudija: Aleksandar Stavrev (Makedonija).

Gol
1:0 - Vučinić 80'

Žuti kartoni
Vučinić - Crna Gora
Martinovič, Kalačev, Kornilenko - Bjelorusija

Crveni karton
Verhovcov 68' - Bjelorusija

Crna Gora: Božović (Blažić), Pavićević, Jovanović, Batak (Pejović), Džudović (N.Vukčević), Zverotić (Kašćelan), Peković (Vuković), Drinčić, Bošković (Đalović), S.Vukčević (Gluščević), Vučinić (Fatić).

Bjelorusija: Ženov, Šitov, Lencevič, Martinovič (Verhovcov), Jurevič, Kalačev (Sosnivski), Omelajančuk, Kisljak, Bordačev (Krivec), Radionov (Hleb), Kornilenko (Kovel).