Nakon drugog kola ekipa Budućnost drži prvo mjesto na tabeli Telekom 1. CFL…

Četiri meča drugog kola Telekom 1. CFL odigrana su u subotu od 17:30 časova. U derbiju dana Budućnost je savladala Podgoricu rezultatom 3:1, Kom je bio bolji od Petrovca, Grbalj je slavio na gostovanju Rudaru, dok je duel Iskre i OFK Titograda završen bez pobjednika.

Budućnost je u Lješkopolju osvojila sva tri boda nakon preokrete u drugom poluvremenu susreta. Podgorica je prva pronašla put do mreže rivala i zahvaljujući Kordiću došla do prednosti. „Plavo-bijeli“ su do izjednačenja došli pogotkom kapitena Milića u 73. minutu, da bi se za potpuni preokret pobrinu Dejan Zarubica – napadač Budućnosti bio je precian u 82. i prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Kom je pred svojim navijačima došao do prve pobjede u sezonu. Tim sa Zlatice došao je do prednosti u odmjeravanju snaga sa Petrovcem u 12. minutu, da bi gosti preko dovstrukog strijelca Kalezića došli do preokreta. Domaći su ipak u finišu susreta uspjeli da dođu do sva tri boda – Goran Vujović dva puta je bio precizan sa bijele tačke.

Grbalj je slavio na gostovanju Rudaru. Ekipu iz Radanovića do pobjede su vodili Petrov, Kordić i Đorđević, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Marko Vuković.

Podjela bodova viđena je u odmjeravanju snaga Iskre i OFK Titograda. Meč koji je zbog rekonstrukcije stadiona Iskre odigran u Beranama završen je bez pogodaka.

Rezultati
Podgorica – Budućnost 1:3
Kordić 59’ – Milić 73’, Zarubica 82’, 90’+1’
Rudar – Grbalj 1:3
Vuković 59’ – Petrov 56’, Kordić 78’, Đorđević 90’+5’
Kom – Petrovac 3:2
Gardašević 12’, Vujović (p) 78’, (p) 83’ – Kalezić 33’, 65’
Iskra – OFK Titograd 0:0

Petak
Zeta – Sutjeska 0:0