Danas je u Kući fudbala u Podgorici održana sedma sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021...

Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio izvještaje komisija o proljećnjoj polusezoni u svim stalnim takmičenjima koja su u nadležnosti FSCG. Na sjednici je usvojen i kalendar takmičenja za jesenji dio sezone 2019/2020 – takmičenje u Telekom 1. CFL počinje 3. avgusta i završava se 10. decembra, dok će se mečevi Druge lige igrati od 11. avgusta do 01. decembra.

Izvršni odbor je prihvatio Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2018. godinu i proslijedio ga Skupštini FSCG na usvajanje, kao i predlog da reviziju finansijskog poslovanja za 2019. i 2020. godinu obavlja revizorska kuća „EuroREV“ iz Podgorice.

Na sjednici su usvojeni Pravilnici takmičenja za predstojeću sezonu, Pravilnik o statustu i transferu igrača, Pravilnik o fudbalskim takmičenjima, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o statusu trenera, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o dozvolama za rad fudbalskih trenera, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o dozvolama za rad službenih lica, Pravilnik o učlanjenju i registru klubova FSCG kao i predlog Odluke o taksama i troškovnicima za sezonu 2019/2020.

Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio predlog da se u polufinale kup takmičenja za mlađe selekcije uz pobjednike takmičenja Udruženja klubova Jug i Sjever, plasiraju timovi učesnici finala kup takmičenja Udruženja klubova FSCG – Centar, kao i predlog da se na utakmicama Omladinske i Kadetske lige od sezone 2019/20 može izvršiti svih sedam izmjena (tri pauze za izmjene tokom drugog poluvremena).

Izvršni odbor se zahvalio klubovima koji su tokom prethodne sezone ustupali svoje terene FK „Lovćen“ i FK „Mornar“, da kao domaćini igraju svoje prvoligaške utakmice i na taj način pomogli nesmetano odigravanje mečeva Telekom 1. CFL. Takođe, Izvršni odbor se klubovima učesnicima ovog takmičenja zahvalio na fer i korektnim igrama tokom cijele sezone, odnosno doprinosu u očuvanju integriteta takmičenja.

Izvršni odbor je utvrdio Dnevni red Redovne Skupštine FSCG koja će se održati 03.07.2019. godine u Podgorici.

Na sjednici je konstatovano da je neophodno što hitnije riješiti pitanje selektora „A“ reprezentacije, kako bi naš nacionalni tim septembarske mečeve dočekao potpuno spremno. U cilju pronalaženja adekvatnog rješenja Izvršni odbor ovlastio je predsjednika Savićevića i generalnog sekretara Đurđevca za vođenje pregovora sa potencijalnim kandidatima za funkciju selektora „A“ reprezentacije Crne Gore.

Izvršni odbor prihvatio je zahtjeve za pomoć FK „Mornar“ i FK „Grbalj“ za izgradnju reflektorskog osvjetljenja na pomoćnim terenima u Baru i Radanovićima, zatim Glavnog grada za pomoć u realizaciji projekta rekonstrukcije stadiona „Malih sportova“ , FK „Podgorica“ o finansijskoj pomoći u realizaciji projekta izgradnje moderno opremljenje tribine kapaciteta 2.200 mjesta na stadionu u Donjoj Gorici. Istovremeno, Fudbalski savez će, shodno odluci Izvršnog odbora, finansijski pomoći i realizaciju zamjene sistema za navodnjavanje na pomoćnom terenu FK „Sutjeska“ u Nikšiću, kao i sanaciju krova na klupskim prostorijama na stadionu OFK „Titograd“ u Podgorici.