Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je Izrael sa 1:0 i preuzela čelo tabele u šestoj grupi kvalifikacija za odlazak na U-21 Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija je u Podgorici slavila zahvaljujući ranom golu Stefana Nikolića - napadač Roselara je u petom minutu zakucao loptu glavom u mrežu nakon odličnog prodora i centaršuta Lakićevića sa lijeve strane. Izrael je tokom većeg dijela prvog poluvremena imao inicijativu, predvođen izvanrednim Gajom Asulinom, pa je u narednih 20-ak minuta stvorio dvije sjajne prilike da izjednači. Ipak, golman Giljen bio na visini zadatka i skinuo "zicere" Saharu i Tamuzu, pa je naš tim na odmor otišao sa golom prednosti. 



U drugom poluvremenu viđena je ravnopravna borba u kojoj je Izrael imao veći posjed lopte, ali je naš tim bi omnogo opasniji iz kontranapada. Naročito dobro funkcionisala je naša odbrana na čeku sa Bojovićem, Lakićevićem i mladim Savićem, zbog kojih protivnik praktično nije ni došao u priliku da postigne gol. Na drugoj strani sjajnu partiju pružili su kapiten Fatić i Nemanja Nikolić, koji su bili pokretači svih akcija našeg tima. Izrael je meč završio sa deset igrača pošto je u posljednjem minutu regularnog toka Abukart zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Grbićem.

Crna Gora je tako preuzela prvo mjesto na tabeli šeste kvalifikacione grupe za odlazak na U-21 Evropsko prvenstvo, sa tri boda prednosti, ali i utakmicom više, u odnosu na Izrael i Švedsku koja sjutra dočekuje Kazahstan.



Crna Gora - Izrael 1:0

Podgorica - Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 3.000.

Sudija: Andrea Di Marko (Italija).

Strijelac
1:0 - S.Nikolić 5'

Žuti kartoni
Lakićević, N.Nikolić, Fatić - Crna Gora
Elkajan, Roš, Vered - Izrael

Crveni karton
Abukart - Izrael

Crna Gora: Giljen, Božović (Martinović), Lakićević, Savić, Bojović, Kecojević, Fatić, N.Nikolić, Adrović (Bulajić), Đurović, S.Nikolić (Grbić).

Izrael: Haruš, Elkajan (Biton), Rolam, Roš, Mori, Koen, Abukart, Asulin, Gadzir (Vered), Tamuz, Sahar (Damari).



Tabela
1. Crna Gora 5 3-1-1 7:4 10
2. Švedska 3 2-1-0 5:2 7
3. Izrael 4 2-1-1 7:6 7
4. Kazahstan 7 1-2-4 6:12 5
5. Bugarska 5 1-1-3 8:9 4