Poraz reprezentacije Crne Gore na gostovanju Češkoj...

Reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Češke rezultatom 3:0 u meču četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2020.

„Sokoli“ su na Andrev stadionu u Olomucu imali nekoliko prilika, pokušali da dođu do sva tri boda ali su domaći igrači bili konkretniji, iskoristili ukazane prilike i došli do druge pobjede u kvalifikacijama.

Drugim trijumfom pred svojim navijačima u posljednja tri dana Česi su se učvrstili na drugoj poziciji u grupi, iza Engleske koja ima maksimalnih šest bodova iz dva odigrana susreta. 

Iako su izabranici Miodraga Džudovića dobro ušli u meč i imali nekoliko opasnih akcija, Česi su došli do prednosti u 18. minutu pogotkom Jankta koji je rezantnim udarcem sa lijeve strane pronašao dalji ugao gola našeg tima.

„Sokoli“ su odgovorili veoma brzo – dubinskom loptom pronađen je Mugoša, krenuo je sam ka golu domaćih ali ga je na ivici kaznenog prostora zaustavio Suhi. Iz slobodnog udarca Mugoša je pogodio živi zid.

Na novu priliku „sokola“ čekalo se do 35. minuta kada je Marušić, nakon dobrog utrčavanja, uputio udarac lijevom nogom koji je Vaclik zaustavio. U finišu prvog dijela Česi su preko Krala pokušali da dupliraju prednost ali je Mijatović zaustavio njegov udarac.

U četvtom minutu nastavka domaćin je uspio da dođe do drugog pogotka. Šik se izborio za loptu u duelu sa Vujačićem, ušao u kazneni prostor i uputio centaršut po zemlji koji je nakon intervencije Kopitovića završio u mreži našeg gola.

U 71. minutu Vladimir Jovović imao je sjajnu priliku da smanji zaostatak našeg tima ali je njegov pokušaj zaustavio golman Vaclik.

Do trećeg pogotka domaći su došli u 79. minutu iz jedanaesterca – Šik je izborio kazneni udarac, namjestio loptu na bijelu tačku i pogodio gornji lijevi ugao našeg gola. 

Naredni duel u kvalifikacijama naša selekcija odigraće 10. septembra protv Češke na Gradskom stadionu u Podgorici.  

 

Češka – Crna Gora 3:0

Stadion Andruv, Olomuc.
Gledalaca: 12.500.

Sudija: Vladislav Bezborodov (Rusija). 

Strijelci
1:0 – Jakub Jankto 18’, 2:0 – Boris Kopitović (ag) 49’, 3:0 – Patrik Šik (p) 79’ 

Žuti kartoni
Filip Novak, Marek Suhi, Patrik Šik – Češka
Marko Bakić, Igor Vujačić – Crna Gora 

Češka: Tomaš Vaclik, Pavel Kaderabek, Ondrej Čelustka, David Pavelka, Lukaš Masopust (od 39. Jan Kopic), Jakub Jankto (od 75. Ladislav Krejči), Tomaš Suček, Marek Suhi, Patrik Šik (os 87. Libor Kozak), Aleks Kral, Filip Novak.
Selektor: Jaroslav Šilhavi. 

Crna Gora: Milan Mijatović, Nikola Vukčević (od 66. Vukan Savićević), Boris Kopitović, Marko Vešović, Marko Bakić, Stefan Mugoša (od 84. Fatos Bećiraj), Igor Vujačić, Vladimir Jovović, Nebojša Kosović, Risto Radunović, Adam Marušić (od 60. Marko Janković).
Selektor: Miodrag Džudović.