Prvi put na pripremama za utakmice sa Kosovom i Češkom, ,,hrabri sokoli” trenirali su na terenu Gradskog stadiona u Podgorici.

Na istom mjesto u petak od 20:45 časova dočekaće Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Znamo koje su naše dobre strane, koje su mane i vrline Kosova. Pokušaćemo da do meča sve proučimo i budemo maksimalno spremni, rekao je u razgovoru sa novinarima Dragoje Leković, asistent u stručnom štabu selektora Ljubiše Tumbakovića.

Leković najavljuje da će ,,sokoli” ići na pobjedu u narednom meču.

– Kod kuće uvijek idemo na pobjedu, a takav pristup ćemo imati i u Prištini. Kosovo je rival protiv kojeg ćemo pokušati da osvojimo što više bodova. Kada je naš sljedeći rival u pitanju, veliki broj utakmica odigrali su u istoj formaciji, a po onome što smo vidjeli sigurno će u toj formaciji izaći i u Podgorici. Neće biti iznenađenja, objasnio je Leković, koji je zadužen za rad sa golmanima.

- Petković nije branio od 19. decembra, osim dvije kvalifikacione utakmice sa Bugarskom i Engleskom. Spremili smo se i već se zna ko će braniti, istakao je Leković.

Naredne utakmice mogu dosta toga otkriti u ovim kvalifikacijama.

- Razmišljamo pozitivno. U Bugarsku smo otišli da uzmemo bod, ali stvari su se odvijale tako da poslije utakmice nijesmo bili zadovoljni remijem. Imamo dvije ozbiljne utakmice pred nama, u grupi su četiri reprezentacije koje pokušavaju da dođu do drugog mjesta, a još niko nije otpisan, poručio je Leković.

Na brifingu sa predstavnicima medija govorio je i ofanzivac ,,sokola” Aleksandar Boljević.

- Nemamo pritisak i neko moranje, ali bi tri boda u duelu sa Kosovom svakako bila dobra pred nastavak kvalifikacija. U svakoj utakmici želimo da pobijedimo, tako da se nadam povoljnom rezultatu u petak veče, rekao je fudbaler belgijskog Vasland Beverena.

Boljević je svjestan kvaliteta narednog protivnika.

- Po kvalitetu i po onome što smo vidjeli kako su igrali u prethodnim utakmicama, sigurno da pripadaju najmanje tom četvrtom šeširu. Kroz analize koje su nam selektor i stručni štab predočili, vidjeli smo da se radi o kvalitetnom sastavu, koji ima odličnu grupu pojedinaca i sigurno će biti teško. Međutim, ako budemo pravi kao što smo bili na puno utakmica do sada, mislim da možemo da pobijedimo, smatra brzonogi ofanzivac Crne Gore.