,,Hrabri sokoli” vrijedno rade u sklopu priprema za duele sa Kosovom i Češkom.

Uoči današnjeg treninga, sa novinarima je razgovarao Marko Janković, koji je istakao da ekipa ne osjeća pritisak rezultata u meču sa Kosovom 7. juna.

- Nemamo pritisak u smislu pobjede ili poraza, ali definitivno da ćemo učiniti sve trijumfujemo. Naravno, to je fudbal, ispred nas je ozbiljna ekipa i, ako ne slavimo, neće biti tragedija, rekao je ofanzivni vezista.

Janković je potencirao nekoliko važnih momenata koji će uticati na ishod duela u petak na Gradskom stadionu u Podgorici.

- Kosovo posjeduje kvalitet, radi se o ozbiljnoj ekipi. Uz to, imamo problema oko sastava, ali na to smo bukvalno već navikli pošto se i ne sjećamo kada smo posljednji put bili kompletni. Dodatna otežavajuća okolnost je i to što igramo pred praznim tribinima. Bitno je i to što je kraj sezone, pa će biti važan i psihički factor, tačnije ko bude imao veću želju. U svakom slučaju, spremni smo da odigramo dobar meč, poručio je fudbaler italijanskog SPAL-a.

Janković zna recept kako treba igrati sa Kosovom.

- Ofanzivna su ekipa, igraju visoki presing… Kada bismo uspjeli da počnemo dobar napad i kada bismo se oslobodili tog presinga, mnogo njihovih igrača bi ,,ispalo” i ostalo bi nam puno prostora do gola. Potrebna je koncentracija, da igramo mirno, ali brzo, sa tačnim pasovima, da uspostavimo našu igru i kontrolišemo dešavanja, smatra Janković.

Fudbaleri Crne Gore sjutra mijenjaju lokaciju treninga. Od 17:45 časova treniraće na Gradskom stadionu u Podgorici, dok će pola sata ranije početi brifing sa novinarima.