,,Hrabri sokoli” nastavili su pripreme za duele sa Kosovom i Češkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića za sada razmišljaju samo o Kosovu, koje 7. juna dočekuju na Gradskom stadionu u Podgorici.

- Pred nama je definitivno jedna od najvažnijih utakmica u ciklusu, možda čak i presudna. Sa tri boda smo bliži drugom mjestu, koje sanjamo i koje nam je cilj. Važna utakmica i idemo na tri boda, istakao je na brifingu sa novinarima Mirko Ivanić.

Sjajni vezista najavljuje nešto ofanzivniju igru ,,sokola”.

- Stručni štab sprema taktiku za utakmicu, a svakako da moramo da napadnemo. Teško možemo da slavimo ako se povučemo. Na sastancima smo vidjeli da je Kosovo ozbiljnan tim, ali bićemo spremni. Igramo kod kuće, a sve sem pobjede smatramo neuspjehom, dodao je Ivanić.

Prazne tribine biće neobična scenografija za igrače Crne Gore.

- Znači nam publika jer imamo sjajne navijače. Šteta što neće moći da budu na tribinama, ali i pored toga ne smijemo da pobjegnemo od odgovornosti. Želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i moramo da pobijedimo Kosovo, kazao je fudbaler Crvene zvezde.

Ivanić je prokomentarisao i probleme sa kojima se susrijeće stručni štab.

- Nedostajaće nam i Savić i Jovetić. Nedostaju nam svaku utakmicu, mada je Savić i igrao prethodne mečeve. Mnogo nam nedostaju, ali nemamo pravo da se žalimo, kazao je Ivanić.

,,Sokoli” će sjutra trenirati na Trening kampu FSCG od 18 časova. Pola sata ranije počeće brifing sa predstavnicima medija.