Fudbaleri Crne Gore nastavili su pripreme za utakmice sa Kosovom i Češkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 

Prvi izazov je Kosovo, koji u Podgoricu stiže 7. juna.

- Ne bih rekao da su ove utakmice u junu prekretnica. Važne su, ali bile su važne i prve protiv Bugarske i Engleske, biće bitne i one koje nas čekaju u septembru i oktobru. Sada mislimo samo na Kosovo i Češku. Imamo jedan bod iz prva dva meča, i to bismo prihvatili pred duele, ali nakon svega što nam se dogodilo u Sofiji bili smo nezadovoljni, kazao je Aleksandar Janković, asistent u stručnom štabu selektora Ljubiše Tumbakovića.

Kosovo nije nepoznanica za tabor ,,sokola“.

- Dobro smo skenirali narednog rivala, upoznati smo sa njegovim kvalitetima. Posmatrali smo stvari iz više uglova. Ozbiljna je to ekipa, to pokazuju i rezultati u Ligi nacija, ali je i mlada, što se vidjelo u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, smatra Janković.

Crna Gora će igrati bez podrške publikem meč protiv Kosova igraće se pred praznim tribinama stadiona pod Goricom...

- Sve su to bitni faktori, ali uvijek nam je važno da se samo koncentrišemo na teren. Faliće nam publika, uvijek je to bio božanstven ambijent, ali se trudimo da se izolujemo od svega toga i da mislimo samo na ono što će pokazati teren.

Nakon duela sa Kosovom, Crna Gora će se odmah okrenuti gostovanju Česima.

- Moramo da budemo spremni za oba meča. Imamo problema i sa povredama i sa stanjem igrača koji nijesu mnogo igrali, ali neophodno je da ih prezaviđemo, rekao je Janković.

,,Sokoli“ će i sjutra od 18 časova trenirati na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Brifing sa novinarima počeće pola sata ranije.