Fudbaleri Crne Gore pripremaju se za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli” još nijesu kompletni, nedostaju Stefan Savić, Marko Simić, Stefan Mugoša, Nebojša Kosović, Sead Hakšabanović i Filip Stojković, ali to ne remeti ritam priprema koji je postavio stručni štab selektora Ljubiše Tumbakovića.

- Na okupu smo već nekoliko dana, što je jedan duži period i vjerujem da ćemo kroz par dana biti svi tu. Od juče smo krenuli u jednu ozbiljnu pripremu za ove utakmice. Misli su uvijek usmjerene ka prvom rivalu, a to je u ovom slučaju Kosovo. Nijesmo još počeli da radimo taj taktički dio što se njih tiče, ali u ubrzo ulazimo i u to, rekao je na birifingu sa novinarima golman Danijel Petković.

Čuvar mreže francuskog Lorijena respektuje narednog protivnika.

- Kosovo je ekipa koja za javnost pruža neku ležernost, međutim, njihovi rezultati i igra u Ligi nacija i na startu kvalifikacija pokazuju da imaju određeni kvalitet. Igrali su u prošlom kolu neriješeno sa Bugarskom 1:1, isto kao i mi i moramo biti biti maksimalno disciplinovani i motivisani. Igramo kući i to moramo odraditi na pravi način, istakao je Petković, koji priznaje da će biti neobično igrati pred praznim tribinama.

- Prvi put se susrijećem sa time da igram pred praznim tribinama. Sigurno je to hendikep, ali što je tu je, probaćemo da ostvarimo pobjedu i na ovaj način, kazao je Petković.

Svjestan je važnosti narednih utakmica, protiv Kosova 7. juna i Češke 10. juna.

- Za produžetak nade u kvalifikacijama, naravno da kiksa ne smije biti, jer kao što sam i ranije rekao, realno je da tu utakmicu na svom terenu dobijemo. Na to ćemo ići i nemamo od čega da bježimo, poručio je golman ,,hrabrih sokola”.

Fudbaleri Crne Gore i sjutra će trenirati na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Trening počinje u 18 časova, pola sata ranije održaće se brifing sa predstavnicima medija.