Fudbaleri Budućnosti pobijedili su Lovćen rezultatom 4:0 u finalu Kupa Crne Gore i tako drugi put u klupskoj istoriji osvojili prestižni trofej.

U prelijepom ambijentu koji su stvorili navijači jedne i druge ekipe Podgoričani su na krilima trostrukog strijelca Mihaila Perovića došli do trijumfa. Ujedno, Perović je prvi igrač koji je postigao het-trik u finalnim utakmicama Kupa Crne Gore.

Večeras je već u 8. minutu načeo mrežu Cetinjana, koji se, međutim, nijesu predavali. Tri minuta kasnije imali su veliku šansu za izjednačenje, ali je Ivan Pejaković pogodio prečku sa ivice peterca.

U 22. minutu večerašni nominalni domaćin je udvostručio prednost. Igor Ivanović je oboren u šesnaestercu Lovćena, što je sudija Milovan Milačić okarakterisao kao faul za jedanaesterac. Loptu je uzeo Perović i matirao Ivana Janjuševiča.

Lovćen je u nastavku bio agresivniji u pokušaju da se rezultatski vrati u igru. Najbolju priliku Cetinjani su imali u 54. minutu, međutim, Marko Draganić nije uspio da sa nekoliko metara sprovede loptu u praznu mrežu.

Kazna za taj promašaj stigla je u 68. minutu, kada je Perović rutinski reagovao na drugoj stativi i poslao loptu u mrežu za velikih 3:0.

Konačnih 4:0 postavio je rezervista Dejan Zarubica u 90. minutu utakmice.

Pehar pobjedniku Kupa Crne Gore, kao i zlatne i srebrne medalje igračima obje ekipe, dodijelio je reprezentativac Crne Gore Nikola Vukčević.

 

 

Budućnost - Lovćen 4:0

 

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 6.500.

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica).

Strijelci
1:0 - Mihailo Perović 8', 2:0 - Mihailo Perović (p) 23', 3:0 - Mihailo Perović 68', 4:0 - Dejan Zarubica 90'

Žuti kartoni
Milivoje Raičević - Budućnost
Driton Camaj, Mirko Radišić - Lovćen

Budućnost: Miloš Dragojević, Periša Pešukić, Draško Božović, Luka Mirković, Mihailo Perović (od 83. Bojan Roganović), Igor Ivanović (od 73. Dejan Zarubiva), Ilija Tučević, Miloš Mijić, Dejan Boljević, Stefan Filipović, Miloš Krkotić (od 38. Milivoje Raičević).
Trener: Branko Brnović.

Lovćen: Ivan Janjušević, Mirko Radišić, Blažo Rajović, Marko Draganić, Ivan Pejaković (od 77. Željko Marković), Matija Pejović, Goran Vujović, Luka Petričević (od 71. Jovan Vujović), Novica Eraković (od 46. Marko Đurović), Andrija Kaluđerović, Driton Camaj.
Trener: Aleksandar Miljenović.