U Kući fudbala danas je održana pres konferencija povodom finala Kupa Crne Gore.

Akteri finalne utakmice, treneri i kapiteni Budućnosti i Lovćena, obećavaju veliku borbu za prestižni trofej.

Budućnost sjutra veče četvrti put igra u finalu Kupa Crne Gore i ima jedan trijumf u tim mečevima.

- Naš motiv je ogroman. I zbog nas, ali i kluba, navijača. Naša želja je bila da osvojimo duplu krunu, ali je Sutjeska na kraju zasluženo slavila, tako da smo sada dužni sebi i navijačima da osvojimo Kup. Rekao sam igračima da je titula za klub, a finale Kupa njihova utakmica. Prihvatamo ulogu favorita, jer Budućnost je u praktično svakoj utakmici na domaćoj sceni favorit. Međutim, poštujemo Lovćen, iako smo ih jednom ove sezone savladali sa 7:0. To nije bilo pravo stanje, Lovćen je odlična ekipa, sa nekoliko bivših reprezentativaca. Neće biti lako, moramo da budemo oprezni, poručio je Branko Brnović, šef stručnog štaba Budućnosti.

Kapiten Podgoričana Draško Božović takođe je istakao želju za osvajanjem trofeja.

- Lijepo je biti u finalu Kupa, ovo je najljepša utakmica u crnogorskom klupskom fudbalu. Imali smo veoma polusezonu i želimo da je završimo trofejom. Mislim da smo igrali najljepši fudbal u drugom dijelu prvenstva i bilo bi dobro da ovaj ciklus završimo pobjedom u finalu Kupa. Ali, znamo da neće biti lako. Poštujemo jako tim Lovćena, to nije ekipa koja treba da se bori za opstanak, sigurno i ne bi da je mogla domaće mečeve da igra na Cetinju. Jednom smo ih pobijedili sa 7:0, ali smo i tri puta remizirali, pa je jasno da nas je Lovćen koštao titule. To nam je dodatni motiv, istakao je Božović.

Lovćen je takođe jednom osvajao trofej Kupa, ali je sada u situaciji i da se kroz baraž bori za opstanak u Telekom 1.CFL.

- Uspjeh je igrati u finalu Kupa, ovo je najveća utakmica u sezoni. Trofej u Kupu je želja svih ekipa, i prvoligaških i drugoligaških, i mi ćemo pokušati da do njega dođemo. Budućnost je kvalitetniji tim, ali mi želimo da iznenadimo. Na Cetinju je euforija, sigurno je da će na stadionu biti mnogo naših navijača i želimo da im podarimo pehar, rekao je šef stručnog štaba Lovćena Aleksandar Miljenović, koji zna kako se osvaja ovaj trofej.

Dva puta je vodio pobjedničke ekipe, Petrovac 2009. i Titograd (tadašnja Mladost) prošle godine.

- Osvajao sam ovaj trofej dva puta, ali znam da je u finalu presudna uloga igrača na terenu, kazao je Miljenović.

Kapiten ekipe sa Cetinja Mirko Radišić ulogu favorita prepušta protivniku.

- Budućnost je projektovana da osvoji duplu krunu i nema dileme da je bolja ekipa. Oni su favoriti i zbog toga smo rasterećeni. Međutim, to isto znači da ćemo dati sve, probaćemo da dođemo do trofeja. Obećavam da ćemo izgarati na terenu, onda nas valjda i sreća posluži. To nam je obaveza i zbog navijača koji će doći u velikom broju. To je neko novo Cetinje u posljednje vrijeme kada je fudbal u pitanju, istakao je Radišić.

Finale Kupa Crne Gore igra se sjutra od 20:30 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Ulaz je slobodan.

Utakmicu će direktno prenosti televizija Arena sport, kao i Radio televizija Crne Gore.