Fudbaleri Crne Gore odradili su danas trening na glavnom terenu Trening kampa FSCG i tako krenuli u proces priprema za utakmice sa Kosovom i Češkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selektor Ljubiša Tumbaković imao je 13 igrača na raspolaganju na prvom treningu - golmane Danijela Petkovića, Milana Mijatovića i Damira Ljuljanovića, kao i igrače Fatosa Bećiraja, Žarka Tomaševića, Nikolu Vukčevića, Igora Vujačića, Dušana Lagatora, Marka Bakića, Denija Hočka, Aleksandra Šćekića, Vukana Savićevića, Aleksandra Boljevića i Borisa Kopitovića.

- Kao po običaju, ambicije se ne mijenjaju, očekivanja svi znate. Ovaj junski ciklus je kapitalan za nas kada su u pitanju rezultati i tako moramo da se i pripremamo. Iz tog razloga smo ovo okupljanje i počeli puno ranije kako bi bilo iz dva dijela. U prvom dijelu je plan da radimo sa igračima koji su ranije završili sezonu u svojim prvenstvima, a u drugom da sve fudbalere uvedemo u pravi ritam. Ovaj dio sezone je specifičan i mora se dobro isplanirati, kazao je u razgovoru sa novinarima selektor Tumbaković.

I na ovom okupljanju povrede remete planove stručnog štaba. Naredne utakmice propustiće Stevan Jovetić, Luka Đorđević, možda i još neki igrači.

- Povreda koja se dogodila Jovetiću je velika neprijatnost i minus za sve nas. Veliki problem nam predstavlja i povreda Stefana Savića, četvrta ove sezone. Ozbiljna je i ne znamo što će biti. Nikola Vukčević je imao, da tako kažem, manju povredu i treniraće ovih dana, dok je Adam Marušić imao terapiju u Laciju, imaće još jedan pregled prije nego u naredna dva dana dođe u Podgoricu, objasnio je iskusni stručnjak zdravstvenu situaciju u ekipi.

Tumbaković se osvrnuo i na činjenicu da će se utakmica sa Kosovom, 7. juna na Gradskom stadionu u Podgorici, igrati pred praznim tribinama.

- Fudbal se igra zbog navijača i nije dobro kada nema publike. Uvijek je lijepo kada imamo podršku navijača, koji bili bi veoma bitni za nas u ovoj utakmicu, kao što je to bilo ranije. Igranje pred praznim tribinama će biti hendikep za nas, u to nema nema sumnje, smatra Tumbaković.

Selektor je prokomentarisao kvalitet narednog rivala ,,sokola“.

- Gledali smo Kosovo, na samo posljednje dvije utakmice, već i u Ligi nacija. Riječ je o veoma ozbiljnom timu, definitivno boljem nego što bi moglo da se zaključi iz toga što su kvalifikacije dočekali iz petog šešira. Nijesu za peti šešir, imaju kvalitet, ali i mane. Imaju taktičkih propusta i potrebno je da obratimo pažnju na sve ono što bi oni mogli da iskoriste kao svoju prednost kako bi naše prednosti došle do izražaja, rekao je Tumbaković.

,,Sokoli“ će i sjutra od 18 časova trenirati na Trening kampu FSCG. Na tom i treninzima do 1. juna neće biti medijskih aktivnosti.