Fudbalski savez Crne Gore dobio je danas odluku Disciplinske komisije UEFA vezanu za dešavanja na utakmici drugog kola kvalifikacija za plasman na EURO 2020 godine između reprezentacija Crne Gore i Engleske.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije izrekla je Fudbalskom savezu Crne Gore disciplinsku mjeru odigravanja jedne utakmice bez prisustva publike zbog rasističkih ispada malobrojnih navijača na Gradskom stadionu u Podgorici evidentiranih od strane predstavnika FS Engleske.

Fudbalskom savezu Crne Gore ostavljena je mogućnost žalbe na odluku Disciplinske komisije UEFA, koju će FSCG i iskorisiti.

Iako u potpunosti podržavamo nultu stopu tolerancije prema svim oblicima diskriminacije, smatramo da je izrečena mjera prestroga iz razloga jer je nedolično i nepromišljeno ponašanje evidentirano kod malog broj prisutnih na Gradskom stadionu.

Fudbalski savez još jednom najoštrije osuđuje svaki vid diskrminacije učinjen od stane navijača, igrača ili zvaničnika na fudbalskim terenima. Na našim stadionima neće biti mjesta za pojednice koji svojim ponašanjem mogu uvrijediti protivnika, službena lica ili gostujuće navijače. Na tribinama našeg najvećeg stadiona na utakmicama reprezentativnih selekcija biće mjesta samo za one navijače koji će na fer i korektan način pružati podršku našim reprezentativcima.