Sutjeska je zadržala pet bodova prednosti u odnosu na Budućnost...

Lider šampionata slavio je sigurnu pobjedu na gostovanju Mornaru. Nikšićani su tri puta tresli mrežu „fenjeraša“ i sačuvali pet bodova u odnosu na drugoplasiranu Budućnost. Novi trijumf prvoplasiranoj ekipi Telekom 1. CFL potpisali su Zakarija Alharaiš sa dva pogotka i Vlaisavljević koji je jednom tresao mrežu rivala.

Budućnost je pred svojim navijačima bila bolja od Iskre. „Plavo-bijeli“ su odigrali još jednu efikasnu utakmicu u proljećnom dijelu šampionata – mreža ekipe iz Danilovgrada tresla se tri puta. Prednost domaćinu donio je Mijić u 18. minutu susreta, da bi se u nastavku u strijelce upisali Vujačić i Stojiljković. Danilovgrađani su u 78. minutu uspjeli da smanje prednost rivala pogotkom Đurišića sa bijele tačke.

Pobjedu u gostima slavila je i Zeta. Golubovčani su savladali Petrovac i sa nova tri boda preuzeli treće mjesto na tabeli. Dvostruki strijelac za goste na stadionu pod Malim brdom bio je Nikola Krstović. Napadač Zete došao je do ukupno deset pogodaka u tekućoj sezoni i prvog mjesta u borbi za trofej Radija Crne Gore.

Podjela bodova viđena je na dva susreta. U subotu su Rudar i OFK Titograd odigrali meč bez pobjednika sa četiri postignuta pogotka, dok su Lovćen i Grbalj u nedjelju završili susret rezultatom 1:1.

Rezultati
Mornar – Sutjeska 0:3
Alharaiš 8', 88', Vlaisavljević 28'

Budućnost – Iskra 3:1
Mijić 18', Vujačić 55', Stojiljković 74' – Đurišić (p) 78'

Petrovac – Zeta 0:2
N. Krstović 1', 63'

Lovćen – Grbalj 1:1
Čavor 54' – Đođević 85'

Subota
Rudar – OFK Titograd 2:2
Đalović 23', Golubović 41' – Pavlović 35', 43'